Реклама / Ads
5| 4488 |01.10.2014 НОВИНИ

Мерджанов: Г-н Президент, не посягайте към правата на военни и полицаи!

.
Атанас Мерджанов
В последните дни на кампанията сме свидетели на поредната провокация от страна на служебното правителство, като този път на мушката на „реформаторския“ и „стратегическия“ му напън се оказаха полицаите и военнослужещите, заяви Атанас Мерджанов от името на БСП.
 

Напрежението сред служителите е голямо след като служебният социален министър лансира идеята за преразглеждане на условията на пенсиониране в армията и в МВР. Вече нямаме надежда, че това правителство ще осъзнае какви са функциите му по Конституция и ще престане да взима решения, които далеч надхвърлят мандата му. Затова се обръщаме към носещия отговорност за действията на кабинета „Близнашки“ – президентът Плевнелиев.

 

Г-н Президент, надяваме се, запознали сте се с безпрецедентно острата декларация на представители на служители на МВР по повод на изявлението на вашия министър. Сигурни сме също, че в качеството си на върховен главнокомандващ, сте следили и дебатите, които се проведоха в парламента само преди няколко месеца. Тогава министър Ангел Найденов защити предложението, с което орязаните от ГЕРБ права за пенсиониране на военнослужещи, бяха възстановени. Ако не сте, напомняме ви думите му: „Експертите да не забравят, че българската армия е професионална и само комбинацията от заплащане, условия за пенсиониране и гарантирана социална политика може да направи по-привлекателна службата във въоръжените сили.“

Още е пресен споменът от времето, когато Вие със зъби и нокти защитавахте правото си да назначавате главния секретар на МВР и се борихте за по-висок бюджет на президентството. Със съжаление отбелязваме, че при защитата на статуса на полицаи и военнослужещи, Вие съвсем не влагате същия плам, както когато защитавате собствения си статус. Г-н Президент, не посягайте към правата на военни и полицаи!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5384 |27.09.2014 Атанас Мерджанов: Няма да допуснем злоупотреба с народни пари . 23| 5287 |17.09.2014 А. Мерджанов: Вложителите в КТБ заслужават повече от бабаитлъка на Борисов . 104| 8773 |04.09.2014 Мерджанов: Борисов облъчи ефира с арогантност и простащина . 12| 4687 |02.09.2014 Ат. Мерджанов: За БСП 22 е печеливш номер, господстващо число

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads