Реклама / Ads
28| 5259 |30.07.2014 НОВИНИ

Мерджанов: Сега ГЕРБ се обръщат на 180 градуса

.
Атанас Мерджанов
Сега ГЕРБ се обръщат на 180 градуса, това не е изненада за нас, а е показателно за „предвидимата” политическа сила ГЕРБ., коментира в НС пред журналисти председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов.
 

Ако българските граждани искат такава политическа сила да ръководи управлението на страната, нека дават доверието на нея. ГЕРБ още веднъж са се усетили, че стават съучастници или инициатори в грабеж, смята той. В подписването на един празен чек, с който необяснимо как бъдещото служебно правителство очевидно при бабуването на президента, с тайното съгласие на ГЕРБ и ДПС, искаха да се разпореждат с финансите на държавата, с финансите на българските данъкоплатци, с финансите на обикновените граждани. Това е истината. Може би заради гузна съвест днес се извъртяха на 180 градуса, каза той

Според Мерджанов ГЕРБ са влезли в собствен капан, тъй като вчера по предложение на Цецка Цачева гласували да се удължи работата на Народното събрание до 5 август, тъй като по правилник трябвало да излязат във ваканция от първи август. Сега те трябва да излизат от това неудобно положение, каза Мерджанов и увери, че от Коалиция за България ще спазват ангажиментите като членове на комисиите, ако има такива заседания, техните колеги най-вероятно ще участват, но с категоричните аргументи от вчера за несъгласие за тази актуализация.


Не виждам никаква колизия в тази наша позиция. Ние сме „за” актуализация на бюджета на Здравната каса с 225 млн. лева, каквото беше първоначално.

 

Правителството е в оставка, тази оставка беше приета от НС и тук се правят задкулисни опити да се дават правомощия на служебното правителство. Въпросите оттук-нататък следва да бъдат насочени към президента Плевнелиев и към лидерите на тези парламентарни групи, които подкрепяха до преди малко актуализацията на бюджета, каза Мерджанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5301 |29.07.2014 Кънев: ГЕРБ и РБ са конкуренти . 7| 5223 |29.07.2014 Менда Стоянова: Актуализацията не e предизборен ход на ГЕРБ . 9| 4562 |29.07.2014 По сметките на ГЕРБ- 900 млн.по-малко в хазната . 28| 4910 |28.07.2014 В ГЕРБ кандисаха на гражданска квота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads