Реклама / Ads
3| 4525 |31.01.2020 НОВИНИ

Меркел: Няма да е лесно след Brexit, но ще помогна на ЕС да е успешен и след развода

.
Източник: БГНЕС
Няма да е лесно след Brexit. Преговорите за бъдещите отношения между Великобритания и ЕС ще бъдат новото предизвикателство пред Общността. Защото от утре Европа ще бъде различна.
 

В полунощ на 1 февруари ще се случи дългоочакваният момент, който хвърли Великобритания в огромна криза, доведе до министерски оставки и предизвика предсрочни парламентарни избори. Сега, след като сделката за Brexit успя да мине в британския парламент, благодарение на мнозинството на консерваторите, пред Великобритания, а и пред ЕС, стои новото предизвикателството - да договори бъдещите отношения между двете страни в евроразвода.

 

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че преговорите за бъдещите отношения на Великобритания с ЕС няма да бъдат лесни, и се зарече да помогне за това Евросъюзът да бъде успешен след Brexit.

 

Излизането на Великобритания от Евросъюза тази вечер е "трудна раздяла за всички ни, за 27-те държави членки на ЕС и за Германия", посочи Меркел във видеопослание, разпространено от кабинета й.

 

"Германия иска да остане близък партньор и приятел на Великобритания, защото ни обединяват общи ценности", подчерта Меркел.

 

Щом Brexit влезе в сила, Великобритания встъпва в преходен период, през който ще договаря условията на новите си отношения с Евросъюза и 27-те му оставащи членки. Меркел изрази надежда да бъде сключено добро дългосрочно споразумение "възможно най-бързо".

 

Подчертавайки важността на това единството на ЕС да се запази, канцлерът заяви, че "тези преговори със сигурност няма да бъдат лесни", и изтъкна, че много зависи от това колко близка Великобритания желае да остане с блока.

 

Меркел заяви: "Европейският съюз влиза в тези преговори в добро разположение на духа, но и представлявайки своите собствени интереси, а Великобритания ще направи същото".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4607 |29.01.2020 Ако президентът беше послушен, безобиден човек, нямаше да слушаме такива СРС-та . 2| 5023 |28.01.2020 ”Системата ни убива” към Борисов: Няма да ви позволим да отнемете живота ни и този на децата ни . 13| 4241 |28.01.2020 Борисов: Няма да се повишават цените, след като България влезе в Еврозоната . 9| 4251 |27.01.2020 МФ: Няма промяна на валутния курс до приемането на еврото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads