Реклама / Ads
2| 3486 |13.11.2018 НОВИНИ

Меркел призова да се създаде европейска армия

.
Ангела Меркел
Ангела Меркел призова Европа да създаде ”истинска европейска армия”, която ще включва също общо развитие на оръжейни системи, обща политика на ЕС за износ на оръжие и ”европейски сили за интервенция”.
 

"Европа трябва да поеме съдбата си в свои ръце", призова тя по време на дебат за бъдещето на Общността в Европейския парламент. Тя коментира въпроса за създаване на европейска армия, докато говореше за важността от европейска солидарност.

 

По думите й Общността трябва да разчита на себе си в отбраната, в същото време да изпълнява задълженията си към НАТО. Канцлерът увери, че европейската армия ще работи като " добро допълнение" към НАТО, отбелязва Нюз. бг.

 

Лидерът на Германия коментира и Брекзит. Според нея напускането на Великобритания е "дълбока рана" за Европа. Според нея повече от всякога ЕС трябва да "уважава интересите на страните членки". Тя благодари на главния преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние за "изумителната работа", която той свърши. "Нашата обща валута може да функционира само ако всяка страна членка поеме отговорността за стабилни финанси", категорична е тя.

 

В началото на речта си Ангела Меркел нарече Европейския парламент "най-великия парламент на Земята". Според нея европейската "солидарност" е сила на ЕС и трябва да се "основава на толерантност". Ангела Меркел заяви пред евродепутатите, че е важно да се спазва върховенството на закона, за да се гарантира функционирането на ЕС. Тя вярва, че страните членки трябва да работят заедно за укрепване на тяхната обща външна политика.

 

Канцлерът призна, че е отнело "твърде дълго време" преди германското правителство да осъзнае, че миграцията е проблем, който засяга "цяла Европа, а не само Германия".

 

Според нея ЕС се нуждае от "общ подход" за миграцията и споделена европейска политика за бежанците. Тя е категорична, че "национализмът и егоизмът" нямат място в Европа. Ангела Меркел призова депутатите да не се "отказват от нашата европейска възможност".

 

Визията на Меркел за Европа е солидарност като интегрална европейска ценност, всяка страна членка трябва да поеме отговорност за защита на ЕС, докато в същото време не се пренебрегват националните интереси. В края на речта си Меркел беше бурно аплодирана от около 80% от евродепутатите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4038 |13.11.2018 Майките призовават: Напишете какво мислите за Валери Симеонов . 3| 4407 |10.11.2018 Радев призова за осмисляне на горчивите уроци от войната и отговори на Цветанов . 40| 13281 |07.11.2018 Проф. Лизбет Любенова за Фрог: Марксизмът създаде веригите и моловете . 0| 5254 |05.11.2018 Европарламентът призова за приемане на България в Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads