Реклама / Ads
11| 5221 |25.04.2010 НОВИНИ

До месец Сирия ни връща 17 млн.$ от дългове

.
Бойко Борисов
България постигна договорка със Сирия за изплащането на дълга й към страната ни. До един месец Дамаск ще ни преведе 17 милиона долара. Общият дълг, който страната ни има да получава е 75 млн.$.
 
Премиерът Бойко Борисов ще имаше днес срещи с президента и с премиера на Сирия - Башар ал Асад и Мохамед Наджи ал Отари.

"Без Сирия мир в региона не може да има". Това каза българският министър-председател Бойко Борисов пред журналисти. На въпрос за ролята на България в преговорите за мир в региона, Борисов каза, че в Сирия възлагат много надежди на България, тъй като знаят нашите отношения с Израел, позициите на България като член на Европейския съюз и НАТО, традиционнто ни приятелство със страните от региона.

„Поели сме като ангажимент на нивата, където имаме възможности – Брюксел, Израел, да предадем това, което трябва да им кажем. Всички се обединяваме, че в този район трябва да има мир. Без Сирия мир не може да има. Изключително много усилия ще бъдат положени, за да има мир”, каза Борисов.

Сирийският държавен глава отбеляза, че посещението на Борисов е важно за Сирия в контекста на търсеното на отговор на този сложен въпрос. "Сирия, подобно на България, е страната, която е фактор на стабилност в региона", отбеляза Башар ал Асад.

Посещението на българската делегация в Сирия започна вчера.. Днес се очаква представителите  на двете страни да подпишат споразумения в сградата на Министерския съвет на Сирия.

От българска страна министърът на финансите Симеон Дянков се очаква да подпише окончателното споразумение за уреждането на дълг между правителството на България и правителството на Сирия.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще подпише споразумение за икономическо сътрудничество, а министърът на външните работи Николай Младенов - споразумение за международен сухопътен транспорт на пътници и стоки и спогодба за сътрудничество в областта на физическото възпитание и спорта.

Днес е организиран и двустранен бизнес форум с участието на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и неговия заместник Ана Михайлова и представителите на българската бизнес делегация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5152 |23.04.2010 Четем по 0,5 книжка на година, превръщаме се в полуидиоти . 11| 5217 |21.04.2010 М. Димитров: Даваме един месец на Борисова . 7| 5010 |20.04.2010 Борисов ще сменя свои на 2 месеца . 4| 4951 |05.04.2010 Лудницата към София се завръща

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads