Реклама / Ads
26| 5460 |22.03.2011 НОВИНИ

Местан: „Атака” са в паника!

.
Лютви Местан
Зам.-шефът на ПГ на ДПС Лютви Местан заяви на брифинг: Никой да не влиза в политическата игра на „Атака“, горките се поасимилираха от ГЕРБ. Досега играеха, че са реакция на целия преход и колкото и да казваха, че не участват с министри в управлението, много дълбоко са нагазили във властта.
 
Те са част от това управление и търсят панически теми, с които да заявяват себе си преди изборите“. По този начин той отвърна на действията на “Атака” за свалянето на новините на турски език.

ДПС направиха интересна интерпретация на проблема, след като информираха, че ще проведат среща този четвъртък с Вяра Анкова, за да разговарят по темата. Местан обаче постави въпроса дали един превод на официални новини е предаване. „Да, предаване е, но не е онова предаване, което визира духа на Закона за радиото и телевизията“, заяви Лютви Местан. И заяви, че е европейски стандарт създаването на предавания за малцинствата от ЕС.

Частично се задоволява комуникативната потребност на малцинствата, но БНТ все още не е решила проблема с културната потребност, направи извода си зам.-председателят на партията. ДПС припомниха, че Законът за радиото и телевизията задължава националната телевизия да създава предавания на чужди езици за малцинствата в България. 23 хиляди подписа за ДПС е въпрос на секунди, обясни Местан.

Впечатлени сме от ангажимента на премиера Борисов да поиска политическа отговорност на министър Найденов, ако до 30 април не бъдат изплатени субсидиите на земеделските производители, похвали министър-председателя зам.-шефът на ПГ на ДПС Лютви Местан.

От Движението обаче настояха и за твърд ангажимент на премиера и министъра към допълнителното, национално финансиране на тютюнопроизводителите. Там следва да са парите и за тютюнопроизводителите, заяви Лютви Местан. Хората на Доган заявиха решението си да задължат всички техни представители от законодателната и местната власт при пътуванията си в Турция да посещават изселническите организации. Там те ще трябва да информират за състоянието в България, да се интересуват от проблемите на изселниците.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4648 |14.01.2011 Л. Местан: Шенген е национална кауза . 24| 5216 |22.11.2010 Л. Местан: Критериите ни за президент са по-високи от Цв. Цветанов . 14| 5914 |29.09.2010 Л. Местан: Вотът на недоверие ще задава политики и алтернативи . 25| 5694 |14.09.2010 Л. Местан: Рашидов лъже преднамерено, а не в творчески унес!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads