Реклама / Ads
33| 5045 |24.02.2013 НОВИНИ

Местан: Болестите на демокрацията се лекуват с още повече демокрация

.
Лютви Местан
Оценката за всеки един политик ще се даде точно от протестиращите граждани. В момента властта е в ръцете на суверена.
 

Това каза Лютви Местан, председател на ДПС, в предаването „Нека говорят” по bTV. Той заяви, че един парламент, отречен от българските граждани, с нулева легитимност, не може да избере какъвто и да е кабинет. Всеки политически лидер, всяка политическа партия има своята отговорност за изхода от кризата.

И Лютви Местан се оплака от високи сметки. За ток и парно му поискали над 800 лева. Въпреки че не се топли с електричество, от енергото му завишили сметката с близо 80%.

Лидерът на ДПС поздрави православните християни с избирането на патриарх Неофит. Относно продължаващите протести в страната той коментира, че това е гласът на нечутите. След тези протести България няма шанс да остане същата, каза Местан. И допълни, че "болестите на демокрацията се лекуват не с нейното отрицание, а с още повече демокрация и с доизграждане на демократичната система".

Той определи разкритието на премиера в оставка Бойко Борисов, че Ахмед Доган го е поръчал, като скандално. Аристократизмът и достойнството на един политик се измерва не с начина по който влиза, а как излиза. Изглежда болката, че политическото му време изтича беше толкова силна, че той хвърли това обвинение, каза Лютви Местан.

Знаете ли, ако тази информация беше достоверна, какво щеше да му се случа на Доган? Подобно обвинение от трибуната на парламента не е нещо, което може да влезе в графата "всяко чудо за 3 дни". За подобно нещо се носи наказателна отговорност, заяви лидерът на ДПС и припомни, че е призовал главния прокурор да се самосезира.

Според Местан много вероятно е да се окаже, че Борисов е издал класифицирана информация. Главният прокурор трябва да повдигне обвинение срещу него за особено тежки престъпления от общ характер, категоричен е той.

В понеделник Местан смята да поиска да се запознае със сигнала срещу Доган и ако достъпът до материалите му бъде отказан, ще настоява за закрито заседание на Народното събрание.

Според него внушенията на Борисов, че е новият Месия, който ще въздаде справедливост, вече не важат.

ДПС категорично няма да участва в служебния кабинет, но ще подкрепи правителство от експерти без политическа пристрастност.

Ако проблемът е в Конституцията, да я променим. Но първо трябва да потърсим отговор на въпроса дали по-голямата част от проблемите не са в приложението на законите, каза Местан. Искаме правителство на ясните национални приоритети, добави още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5323 |01.02.2013 Станишев се притесни за демокрацията в страната . 36| 5942 |29.01.2013 Л. Местан: ДПС ще е основен съсубект за алтернатива на ГЕРБ . 33| 5430 |23.01.2013 Лютви Местан: Не може нападателят на Доган да бъде героизиран . 73| 4853 |21.01.2013 Плевнелиев: Нападението срещу Доган е посегателство срещу демокрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads