Реклама / Ads
38| 5750 |15.03.2014 НОВИНИ

Местан: Борисов прави жалък опит да отпуши анти-ДПС вълна

.
С тезата си "Местан управлява страната" лидерът на опозицията Бойко Борисов прави опит да повтори номера от 2009 г., когато успя да отпуши една много мощна анти-ДПС вълна. Този опит няма да успее и затова го определям като жалък, защото няма как да се внуши на българското общество тезата за "Местанизация".
 

Това заяви в Русе председателят на ДПС Лютви Местан. Думите му са по повод изказване на лидера на ГЕРБ в ефира на БТВ днес сутринта. "Вие познавате политиката, която водим и ще кажа също така, че няма как да се защити такава теза при положение, че ДПС участва в кабинета с трима свои министри, от които единият е автентичен „депесар” – д-р Адемов, а другите двама министри са две дами, които са от гражданската ни квота и дори не са членове на ДПС. Областните управители от квотата на на ДПС са само петима.

С този реален властови ресурс, извън внушенията, извън мита за много власт на ДПС, няма как да се защити теза „ДПС и Местан управляват страната”, добави Местан. По думите му има позитивна промяна в поведението на Бойко Борисов. Според Местан лидерът на ГЕРБ е доста по-внимателен в изказа си и изненадващо предпазлив. "Изглежда самотата вече му тежи - той дълги години беше и е в тежка политическа изолация, има проблем с партньорството дори в дясното, където партньорството изглежда естествено.

Но виждате, че и десните партии се притесняват да проявят дори евентуално възможност за коалиране с него”, каза лидерът на ДПС. Според него Борисов е разбрал, че един малко по-коректен, по-обран, по-предпазлив политически език е „екзистенц минимум” условие да се опита поне да създаде предпоставки за евентуално партньорство. По думите на Местан у Борисов няма възпитана коалиционна култура, тъй като партията му е управлявала самостоятелно и затова не може да разбере характера на днешното управление – „един експертно-политически кабинет, зад който стоят две политически сили, всяка със своите особености”. Председателят на ДПС съобщи още, че най-късно до 20 април ще бъде обявена листата за евродепутати на партията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 6718 |15.03.2014 Борисов: Ако някой очаква да кажа лошо за МВР, се лъже . 54| 6361 |14.03.2014 Борисов: При 4-ма простреляни полицаи, по-добре да си мълчат . 45| 6602 |14.03.2014 Местан: А ако Енимехмедов беше стрелял не по Доган, а по Борисов? . 66| 6139 |13.03.2014 Борисов: Щом търпим Местан да ни дава акъл за морал, си заслужаваме съдбата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads