Реклама / Ads
106| 6132 |05.07.2013 НОВИНИ

Местан: Дали отсъстващите от ГЕРБ не са на интересни екзотични места?

.
Лютви Местан
Не знам дали осъзнаваме, но днешният ден е един особен ден за българския парламентаризъм, за първи път един министър-председател се явява пред Народното събрание, не защото е принуден с акт на парламента, а като изпълнение на предварително поет ангажимент да се отчита периодично за изпълнението на всеки един ангажимент, обяви Местан.
 

Ако бъдат изпълнени само спешните мерки, предложени от Пламен Орешарски, ще има много по-висок социален ефект от това, което други правителства са успявали да направят за четири годиниУбеден съм, че ще случи 5% намаление на цените на тока, ще се случи увеличението на минималната работна заплата, ще се случат и енергийните помощи, и помощите за първокласниците, ще се случи и швейцарското правило за индексиране на пенсиите, изреди в НС лидерът на ДПС Л. Местан.

Заради емоциите на протестите всички тези рационални идеи могат да потънат до степен, че да загубим шанса всички тези ангажименти да се изпълнят. Това би било проява на престъпна безотговорност към интересите на българските граждани, каза още Местан. 

Имахме една уникална медийна политика, която подменяше реалността с виртуална реалност от управлението на ГЕРБ. До февруари тази година българските граждани бяха в опиянението на месията Борисов. 

Нека ГЕРБ да отсъстват, защото те нямат аргументи, с които да могат да спорят. Ние в ДПС обаче не сме доволни от това, че дясната половина на българския парламент е със свободни банки. Проява на цинизъм е, ако се окаже, че част от отсъстващите политици от ГЕРБ може би са някъде в съседни държави на едни интересни екзотични места, каквито сигнали вече се получават. Не стига, че ГЕРБ погълна автентичното дясно и в парламента е представено квази-дясното, поне квази-дясното да седне на мястото си и да поеме своята политическа отговорност. Ако загрижеността им е истинска, нека се върнат в Народното събрание, за да не зависи кворумът от нито една от партиите в 42-ото Народно събрание, каза Местан.

Страхът на предишните управляващи е, че ще се разкрие престъпното покровителство над техните схеми, заключи Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 7122 |02.07.2013 Анализатори: Протестиращите напуснаха провинциализма; дали управляващите ще го направят . 143| 6124 |28.06.2013 Местан: Избори само при алтернатива на Борисов и Цветанов . 10| 6132 |27.06.2013 Корнелия Нинова: Не сме обсъждали оставка на Станишев . 56| 5255 |20.06.2013 Местан: Президентът постави абсолютен рекорд; свали доверие от кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads