Реклама / Ads
9| 5441 |29.05.2013 НОВИНИ

Местан: Аз давам своята подкрепа за този кабинет

.
Лютви Местан
Приликата Цветлин и Цветан е само в имената, съобщи Местан по повод предложения за вътрешен министър. Идват тежки дни за организираната престъпност, предупреди той.
 

Не приемаме внушенията за нова тройна коалиция, вотът ще покаже, че такава няма, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан. Ако някога, „Атака” е подкрепяла министър-председател, от създаването на тази партия, то този министър-председател се казва Бойко Борисов. Ако някога „Атака” е подкрепяла нечия политика и партия, тази партия се казва ГЕРБ. Чета – 27 юли 2009 г. Тук аз няма да се заиграя с понятията условно, безусловно, резервно, безрезевно, защото смятам, че страната ни има нужда от силно правителство и аз давам своята подкрепа за този кабинет, който г-н Борисов представи днес, добави Местан. 

42-ото НС е пред изпитание. Гласуването на кабинета е висша отговорност. Никоя цена не е по-скъпа от стабилната държавност. Г-н Орешарски, вие днес ще получите нашата подкрепа. Ще се присъединя към констатацията, че няма да разполагате не със 100 дни, а със 100 секунди толеранс, защото това са страстите български. Не се притеснявайте, изборът ви е правилен, защото и 12-те апостоли да бяхте предложили реакцията нямаше да е по-различна, защото ставаше въпрос на един отчаян опит да се съхрани властта на всяка цена. Вие няма да имате това, което оставихте на своя следовник през 2009 г. Не се знае какво още ще излезе, каза още Местан. 

Днес освен вярната формула на правителството, ние сме длъжни да поставим коректно въпроса и за отговорността кой ще стои зад българското правителство. Този въпрос има лесен отговор и той ще бъде даден с вота, който народните представители ще упражнят. Ще стане ясно кой носи отговорността. Ние от ДПС заявяваме, че ще носим доблестно своята политическа отговорност, толкова, колкото е по силите ни. Не приемаме внушенията за нова тройна коалиция. Вотът ще покаже, че такава няма. Ако някога „Атака” е подкрепяла министър-председателя, то този министър-председател се казва Бойко Борисов. Ако някога „Атака” е подкрепяла друга партия, то тази партия се казва ГЕРБ. 

ДПС ще подкрепи правителство с министър-председател Пламен Орешарски, каза председателят на ДПС Лютви Местан. Няма по-престъпен сценарий към това от утре да вървим към нови избори. Това би означавало доубиване на изнемощялата българска икономика, тотално блокиране на и без това разградените социални системи на страната, каза Местан. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5435 |29.05.2013 Местан: Какво престъпно има в учебника по майчин език? . 13| 6230 |28.05.2013 Местан: Орешарски трябва да заложи на реализъм и прагматизъм . 10| 5598 |27.05.2013 БАБХ:Време е да се замислим какво даваме на децата си . 25| 5506 |23.05.2013 Местан: Ще имаме правителство във вторник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads