Реклама / Ads
32| 6306 |19.03.2013 НОВИНИ

Местан: ДПС не се нуждае от гласовете на проф. Константинов

.
Лютви Местан, лидерът на ДПС Източник: Булфото
Лютви Местан каза, че не му трябват гласовете на проф. Михаил Константинов. И призна, че Информационно обслужване не е най-големият проблем при обработването на гласовете. Големият проблем според Местан е дали изпълнителната власт ще изпълни всичко по закон.
 

Това каза пред Нова телевизия лидерът на ДПС Лютви Местан.

“Чух, че господин Константинов каза в едно интервю, че ще направи всичко възможност Тройната коалиция да не дойде на власт. Той изразява своята политическа позиция по всички медии. И това е негово право. Големият проблем е, че това интервю не е с обикновения демократ Михаил Константинов, а е взето от председателя на Управителния съвет на “Информационно обслужване”. И според мен тази закана обективно се свързва с този негов статут”, допълни Местан.

“Аз съм доволен от обясненията му, че имал предвид гласа си срещу Тройната коалиция. Честно казано, ние не се нуждаем от гласа на този професор. И макар че внесе уточнението – аз имам правото на глас, ние не отричаме, но нека не го прави като председател на УС на “Информационно обслужване”, каза още лидерът на ДПС и все пак доуточни: “Ако бъдем честни, “Информационно обслужване” не е най-големият проблем, свързан с безпристрастността на вота. Там само се обобщават резултатите от преброените бюлетини”.

Според Лютви Местан големият проблем с честността на вота е дали изпълнителната власт ще свърши всичко така, както е разписано в закона. ДПС вече изразяват силни съмнения, свързани с областните представители.

“Грешат тези, които си мислят, че господин Доган е предприел чисто формален акт с оттеглянето си от парламента и ще “дърпа конците” в ДПС задкулисно. Това е опит да се принизи аристократичния акт на господин Доган. Българските политически нрави трудно понасят такива ходове. Може би ни трябва малко повече смелост и дързост да приемем един такъв ход”, заяви Лютви Местан.

Ще препоръчам на Бойко Борисов да намери сили и да се извини, или поне да изрази съжаление, каза Местан относно обвинението на Бойко Борисов за подготвян атентат срещу него, поръчан от Ахмед Доган. „Един български държавник трябва да има силата да излиза от властта с достойнство", добави той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 6551 |14.03.2013 Местан: Главният прокурор уличи Бойко в клевета . 73| 5711 |05.03.2013 Местан: ДПС сложи край на кабинета "Борисов" . 63| 5543 |26.02.2013 Сергей Станишев: България се нуждае от избори . 33| 5027 |24.02.2013 Местан: Болестите на демокрацията се лекуват с още повече демокрация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads