Реклама / Ads
60| 6565 |14.03.2013 НОВИНИ

Местан: Главният прокурор уличи Бойко в клевета

.
Лютви Местан
Изнесената информация от главния прокурор категорично уличава Бойко Борисов в тежка клевета. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан относно поисканата проверка за твърдението на бившия премиер за готвен срещу него атентат от Ахмед Доган.
 

 

 Не съм разговарял с главния прокурор, само чета електронни сайтове. Той е категоричен, че няма данни г-н Доган да е поръчал Бойко Борисов. За нас това не е изненада. Няма данни за такова нещо. Това категорично уличава Бойко Борисов в тежка клевета. Ние бяхме убедени, че няма данни за подобно нещо. Не трябва да питате нас, а трябва да питате Борисов, каза Лютви Местан на брифинг в централата на ДПС.

 

От една страна, имаме позиция на Цацаров и Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ), от другата страна - седят ген. Драгомир Димитров, началник на Националната разузнавателна служба (НРС), и службите. Настоявам, от името на партията, ген. Драгомир Димитров и Сотир Цацаров да се съберат и да изяснят казуса – класифицирана ли е информацията или не. Ако е класифицирана, защо се отказва наказателно преследване на Бойко Борисов. Ако не е класифицирана, тогава защо ми се отказва достъп до информация, попита Лютви Местан.

 

Изумен съм, че в България е възможно да бъдем изправени пред следния парадокс – главният прокурор Сотир Цацаров дава категорично становище, че информацията, изнесена от тогавашния премиер Бойко Борисов, че има материали, от които ставало ясно, че той бил поръчан от Ахмед Доган. Цацаров отказва да образува наказателно преследване, защото твърди, че няма престъпление за изнасяне на класифицирана информация, защото тя не е била класифицирана. Това се потвърждавало от ДКСИ, защото ставало въпрос за лист хартия на ксерокс, върху която писало строго секретно, но нямало атрибути на официален документ.

„Досега се въздържах, защото уважаваме закони, особено, когато става въпрос за класифицирани документи. Но сега ще ви покажа писмото от НРС. Подобни писма са с допълнителна защита. Писмото от ген. Драгомир Димитров гласи: „Г-н Местан, в отговор на ваше писмо, бих искал да ви информирам, че искането ви не може да бъде удовлетворено, защото съдържа информация с ниво на класификация строго секретно и достъпът е строго ограничен”, посочи Местан.


„Това не е разграден двор. Не може институции да застъпват коренно противостоящи си позиции. Ако няма достоверни данни защо г-н Драгомир Димитров след 8 години се е сетил да запознае Бойко Борисов с тези материали. Негова ли е била инициативата или тя е била провокирана от Борисов. Не сме ли изправени пред активно мероприятие за дискредитиране на Ахмед Доган и ДПС", коментира лидерът на партията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5019 |14.03.2013 Нечувано! Прокурор подаде сам оставка заради „Сапард” . 3| 5057 |14.03.2013 Апелативният прокурор на София А. Илиев подаде оставка . 73| 6762 |11.03.2013 Добрев дава "особените залози" за над 13 млрд. лв. на прокурор . 18| 6341 |10.03.2013 НДП иска отваряне на 3-и и 4-и блок на АЕЦ „Козлодуй”, а Кунева на прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads