Реклама / Ads
15| 4958 |15.05.2013 НОВИНИ

Местан избирал Орешарски пред изблиците на егото

.
Лютви Местан Източник: Булфото
Да се търси формула извън ГЕРБ; коалиция между ДПС и Атака е невъзможна - това би означавало тотално израждане на политиката. Борисов е човек от миналото, изреди лидерът на ДПС.
 

Изглежда ГЕРБ са първи; използвам този израз, защото на изборите през 2009 г. се получи мощна и и искрена подркепа, когато обществото беше в опиянение от поредния месия, величествен, с магическа пръчка, заяви по БНТ лидерът на ДПС Л. Местан.

Според него вместо да бъде раздадена справедливост и да се пребори корупцията и престъпността, те били припознати в услуга на новата управляваща партия, раздадени били бонуси на хора в изпълнителната власт и на приближени. Сега немалка част от подкрепата, от тези 1 млн. гласа, се дължи на властова зависимост. ГЕРБ организира тотална чистка на всички кадри, назначени от предишни управляващи, добави той.

Да се търси формула извън ГЕРБ, призова Местан и обясни, че сега не било време нито за еднопартийни кабинети, нито за коалиционни съглашения. Коалиция между ДПС и Атака е невъзможна под каквато и да е форма - това би означавало тотално израждане на политиката. 

Време е за нова формула за управление на страната, за управление с използването на интелектуалния потенциал на страната. Звучи клиширано, но избираме правителство на интелекта пред правителство на интуинативното начало. Първият мандат ще бъде получен от ГЕРБ и най-вероятно пред нас ще бъде изпарвена достолепната фигура на Бойко Борисов като кандидат за министър-председател. Той обаче е човек от миналото. От другата страна е Пламен Орешарски. Аз избирам интелекта, избирам първо лице, множествено число - "ние", което използва Орешарски, а не "аз". Избирам Орешарски пред изблиците на егото. Със закани и емоционални напъни няма да успеем да изведем България от кризата, заями Л. Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 6696 |15.05.2013 Планът “Орешарски”: първата година правителство с имунитет . 27| 5632 |14.05.2013 Местан: Коалиция ДПС - „Атака" ще е опорочаване на политиката . 37| 8010 |13.05.2013 Орешарски: Има хипотеза ГЕРБ да състави правителство . 33| 5658 |13.05.2013 Станишев предрече, Местан му приглася: ГЕРБ няма да формират правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads