Реклама / Ads
26| 5035 |11.06.2014 НОВИНИ

Местан: Кабинетът няма да падне с вот на недоверие

.
Кабинетът няма да падне с вот на недоверие.Мандатоносителят определя датата на изборите.Това каза пред журналисти на влизане в Народното събрание лдерът на ДПС Лютви Местан.
 

Според него ДПС ще се съобрази с конституцията и изборния кодекс за определяне на месеца, през който ще се проведат изборите за парламент.

Ситуацията изкушава към тежки думи, но няма да прибегна до тях, защото знам, че те тежат дълго във времето, а ситуацията е такава, че трябва да намерим воля за съгласие." Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан по повод речна на Сергей Станишев на пленума на БСП, в която говори за коалиционния си партньор в минало време. Местан спести директния отговор към председателя на столетницата, за да не се драматизира повече и без това драматичната ситуация. 

Според Местан при създалата се ситуация най-добре би било преговорите около датата на вота да се водят публично при президента, който, по думите му, е естественият медиатор в ситуацията. "Затова най-добре е да седнем при държавния глава, той е естественият медиатор при тази ситуация. Освен за дата за предсрочни избори, да се разберем наистина за няколко приоритета, които да поставим над партийния егоизъм, за да вървят най-сетне нещата в България към по-добро", призова Местан.

 

По повод въпросителната пред дебатите по вота на недоверие лидерът на ДПС заяви: "Аз вече казах, че този кабинет няма да падне от вот на недоверие. Но дебатите по вота са необходими. Жалко, ако ГЕРБ оттеглят вота на недоверие".

Явно е, че започват консултации за насрочване на разумна дата за предсрочни парламентарни избори. Има Конституция и Изборен кодекс. От мен не може да чуете предложения, които да влизат в противоречия с българската Конституция. Затова казах, ако е възможно да са през юли, да са през юли. Това беше още едно потвърждение на категоричната ми теза, че мандатоносителят решава. На нас не ни се полага да коментираме окончателните санкции на мандатоносителя, коментира още Местан.

 

На въпрос дали ДПС е готово на "уйдурма" с ГЕРБ, Местан заяви: "Ако сведем политиката до далавера, вкупом непотребни ще станем.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4966 |10.06.2014 Р.Петков:Избори за по-малко от 45 дни няма и в С.Корея . 14| 4852 |10.06.2014 Д.Атанасова:За ГЕРБ и утре да са изборите няма значение . 15| 5008 |10.06.2014 Местан: Улеснен съм! Решава мандатоносителят! . 18| 4753 |10.06.2014 Дъбов: Никой няма да подава оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads