Реклама / Ads
27| 4918 |06.11.2014 НОВИНИ

Местан: И на колене да ме моли Борисов, няма да получи подкрепа

.
Лидерът на ДПС Лютви Местан Източник: Булфото
Дори на колене да ни молят, няма да получат нашата подкрепа. Ние ще бъдем категорична опозиция на този сговор, който в името на властта не направи компромис, а влезе в съглашение с антиевропейски и антинатовски сили.
 
Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на молбата на Борисов към ДПС да не подкрепят новото правителство. Неговият прочит на изказването на Бойко Борисов отразявал притеснение от страна на лидера на ГЕРБ, че двете партии са в нелегален съюз. „Това, разбира се, не е така и може би с тази молба г-н Борисов иска да разсее тези съмнения", каза той.

Пред журналисти в парламента лидерът на ДПС заяви: Понеже не става въпрос за еднопартийно правителство на г-н Борисов, не става въпрос дори за ясно двупартийно европейско правителство на мнозинството с участието на Реформаторския блок, а за четирипартийна коалиция, която ще управлява страната с участието на Патриотичния фронт, точно заради участието на този субект, точно заради падналите морално-политически маски, на свой ред казвам не да ни молят да не ги подкрепяме, а обратно - дори на колене да ни молят, няма да получат нашата подкрепа.

Местан посочи, че избирателят не е задължил никого да образува коалиция между първата, четвъртата, петата и осмата политическа сила. "Не видях такъв императив във вота на избирателя, затова проблемът на коалицията, която се задава не е в това, че ще ни управлява коалиция. Проблемът е в съдържанието й, тя е проблематична", посочи Лютви Местан и добави, че съдържателния аспект на коалицията представя този аритметически сбор като антиевропейски сговор. „Това ще бъде лош ден", коментира той.

По отношение на ПФ и РБ Местан каза: Съюзът с ПФ проявява една самоцелна жажда за власт, в името на която дясното влиза в съюз с националпопулизма. Зад свалената морално-политическа маска, тук визирам РБ, ние виждаме една широко разтворена паст за много власт, която на този етап успя да изгълта 7 министерства при 23-ма народни представители.

Лидерът на ДПС запита как на този фон звучи тезата за преяждане с власт на Движението за права и свободи, които с 36 народни представители, са имали трима министри в предишния кабинет. „Те с 23-ма вече имат 7 министри, колкото са партиите. Ако бяха влезли девет партии в коалиция, вероятно щяха да вземат и девет министри от г-н Борисов", заяви Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4816 |28.10.2014 Местан: Няма как сами да сме си опозиция . 5| 4519 |22.10.2014 Туристическият бранш помоли Борисов за Министерство на туризма . 19| 5201 |13.10.2014 Местан: Въпросите за Пеевски са идиотски . 6| 4408 |12.10.2014 И духовниците скочиха срещу Бат Сали с молитва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads