Реклама / Ads
8| 4765 |23.04.2010 НОВИНИ

Местан критикува Игнатов за ремонта в МОН

.
Като "пир по време на криза" определи ремонта в Министерството на образованието депутатът от ДПС Лютви Местан по време на парламентарния контрол днес.
 

Местан отбеляза, че докато в министерството се правят ремонти, то има деца, които се учат в дървени бараки от преди 50-60 години.

Очевидно имате някакъв личен проблем с моята личност, отговори министър Сергей Игнатов в отговор на Местан. Той обясни, че е направена подмяна на дограмата на част от офисите на министерството. Подмяната е извършена в рамките на 2 почивни дни. Причината за ремонта са проблеми с енергийната ефективност и електрическата инсталация на сградата.

По думите на министър Игнатов - ведомството е имало проблеми с електрическата инсталация, които са водили до прекъсване на електричеството в министерството и президентството. Игнатов обясни, че дървената дограма е била на 50 години, а някои прозорци дори не са се затваряли. Според него въобще не става дума за пир по време на криза, защото в тази сграда работят служители на министерството.

Договорът за подмяна на дограмата е сключен в края на 2009 г. Фирмата, която е реализирала поръчката, е „Вайспрофил” ООД.

Осем хиляди по-малко ще бъдат завършващите средно образование тази година в България. Това каза на парламентарния контрол министърът на образованието Сергей Игнатов. В България на едно висше учебно заведение се падат 149 520 души, а в Холандия на едно висше училище се падат над 711 000 души.

По думите на министъра - намаляването на университетите е вследствие на вървящите тенденции сред населението. Перспективите пред България са свързани с намаляване на броя на населението. По данни на НСИ се наблюдава намаляване на броя на населението. Намалява и броят на преподавателите във ВУЗ-овете, както и на учениците в системата на средното образование.

На въпрос на Лютви Местан във връзка с изявления на министъра от 8 март 2010 г. пред медиите, че ще се редуцират висшите училища на 40 Игнатов каза: „За цифрата 40, питайте медиите, защото на въпрос колко ВУЗ-а ще бъдат закрити, аз казах, че се надявам до края на мандата да намалеят с около 10”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 4638 |19.04.2010 Масларова разкритикува правителството . 7| 4801 |19.04.2010 Сергей Игнатов: Край на ятата прелитащи професори . 5| 4776 |13.04.2010 С. Игнатов: Повечето учени са против промените . 17| 4830 |24.01.2010 БСП критикува политиката на ГЕРБ за бг образованието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads