Реклама / Ads
56| 5693 |05.09.2013 НОВИНИ

Местан: Може би Ц.Ц. означава Цецко Цачев

.
Лютви Местан
В продължение на 3 години и половина тефтерчето на Златанов показва, че ни управляваше и задкулисието., смята лидерът на ДПС.
 

Има необходимост от нарочна временна анкетна парламентарна комисия за тефтерчето на Златанов, която да се опита да надникне в задкулисието, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан при обсъждането на доклад за извършената дейност на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси за 2012 г.
 

Комисията трябва да разбере и какво се крие зад абревиатурите, ако е възможно, без да се намесва в разследването. Изненадан съм, че тук са поканени членовете на комисията, а те мълчат. Това е миниум необяснимо. В нарочна декларация, когато тръгна скандалът с тефтерчето, аз казах, че с това тефтерче се разкрива технологията на злото с механизми за упражняване на властта при управлението на ГЕРБ. Това са произволни абревиатури, може би в особено състояние на духа, когато подсъзнанието взима превес над съзнанието. Може би Ц.Ц. означава Цецко Цачев, предположи Местан.
 

Нямате право да мълчите. Този парламент не е съд. Тук никой не търси наказателна отговорност. Трябва да поставим въпроса за политическото измерение на тефтерчето. Упражняването на властта е дебел политически въпрос. Тефтерчето показва, че имаме орган, който би трябвало да бъде в някаква степен независим колективен орган, а се оказва, че всъщност далеч не е независим, че със своите решения изпълнява партийни разпореждания. Понеже протестите са точно против задкулисието, тефтерчето е класика на задкулисието.  Ако някой сега прави опит да се превърне в говорител на протеста, трябва да се сети, че протестите са и срещу задкулисието.

Жалко е, защото протестите изиграха своята роля и бяха полезни за оздравяването на политиката. Опорочаването им е най-лошото, което можеше да се случи като старт на сесията на Народното събрание, каза още Местан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5356 |05.09.2013 Партии си мерят подкрепата: 20 000 можело да води ДПС на протест в София . 31| 5057 |04.09.2013 Местан: Оставка под натиск е край на демокрацията . 23| 7252 |25.08.2013 Минчо Спасов: Цацаров не може повече да мълчи за Мишо Бирата . 20| 7015 |22.08.2013 Пернишките килъри може да са убили Георги Илиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads