Реклама / Ads
0| 5620 |11.04.2016 НОВИНИ

Местан нахока бТВ – не го отразявали обективно

.
Лютви Местан
Лютви Местан отправи критики към медиите, които вчера отразиха учредяването на новата му партия ДОСТ. Повод за недоволството му бяха думите на Семих Ялчън, зам.-председателят на Партията на националистическото действие в южната ни съседка. Вчера той обяви пред събралите се, че „където и да се говори турски език, за нас това е част от нашата родина".
 
Местан отправи въпроса, „по-специално към бТВ“, защо са премълчани думите на третия гост, който е представител на основната опозиция в Турция – Народнорепубликанска партия.

„Защо не вярвам да е угодническо? Защото иначе трябва да се каже в чия угода отразявате поздравителния адрес на представителя на управлвяващата партия, прескачате основната опозиционна сила и преминава към втората по сила такава“, обърна се Местан към репортерката на бТВ.

Бившият лидер на ДПС предположи, че споменаването на представителя на основната опозиционна партия не би обслужило определена схема на внушение. „Гадая“, каза той.

Лютви Местан призна, че е наясно колко е чувствителна тази тема за българското общество и че знае, че Турция е един много сериозен националистически дразнител, но повтори, че ще говори за двустранните ни отношения с Анкара „доблестно и смело“.

Местан помоли журналистите да сравнят фразата на Ялчън с тази на Сергей Станишев от 2008 г., изречена при посещението му в Украйна в качеството му на министър-председател: „България е там, където има и един българин, съхранил българския дух“. С тези думи Станишев визирал нашите сънародници бесарабските българи.

Местан цитира и думите, произнесени от образователния министър в първия кабинет на Борисов – Сергей Игнатов. По повод на българската държавна политика спрямо българите в чужбина и за българските училища Игнатов казал: „България е там, където се говори български език“.

„Възможно ли е да бъде открита дори една разлика с казаното от българските политици и изреченото вчера от Семих Ялчън“, попита лидерът на ДОСТ.

Според него манипулациите ще бъдат безсилни и не биха могли да попречат на учредяването на партията му. По думите на Местан всички би трябвало да са убедени в това след трите месеца медийни атаки персонално срещу него. Бившият председател на ДПС визира периодът след неговото изключване от Движението, състояло се на специално събрание в сараите на Ахмед Доган в края на миналата година.

„Няма как да се получи. Партията е учредена като очакване на десетки хиляди български граждани. С никакви изкуствени приоми, манипулации, никаква истерия този реален обективен процес не може да бъде спрян. Няма да успее и опитът, който се разгръща от вчера насам. Продължава тази сутрин в редица сутрешни блокове на национални медии за предизвикване на истерия във връзка с фразата на един от гостите, които отправиха поздрав към форума“, обяви Лютви Местан.

Той представи и новият си ПР – Кристина Абаджиева, която доскоро бе репортер на „Канал 3“. „Тя е от „Канал 3“ – нямаме комплекси“, сподели Местан, а журналистът допълни, че е работила и в СКАТ, на което Местан повтори, че нямат комплекси и към тази медия. „Готови сме да отговорим и на техните въпроси“.

Утре пък Местан ще свика пресконференция, на която ще обяви своите заместници. Единият от тях ще е Хюсеин Хафъзов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5181 |10.04.2016 Местан: ДОСТ въвежда за пръв път мандатност . 0| 5109 |01.04.2016 Местан в Турция: България не се е оттърсила от Русия . 0| 4316 |01.04.2016 Лютви Местан се срещна с Ахмед Давутоглу . 0| 5413 |29.03.2016 Местан посрещнат като държавен глава в Анкара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads