Реклама / Ads
35| 5885 |01.10.2013 НОВИНИ

Местан: Нито втори кабинет, нито нови министри до евроизборите

.
Лютви Местан
Не е време за избори, трябва се даде шанс на кабинета без да е обвързан със срокове. От това, че г-н Бойко Борисов успя да реализира три величествени победи с бламирането на работата на парламента, мисля, че губи парламентаризмът, прецени лидерът на ДПС.
 

Не може да се сърдим за избирателите, че наложиха точно това съотношение на силите в парламента, заяви на пресконференция председателят на ДПС Лютви Местан. Бяхме изправени пред две опции след 12 май: беше ясно, че не може да има правителство с участието на ГЕРБ, единственият вариант извън това беше кабинетът „Орешарски”. Изборът пред нас беше да се ангажираме с отговорността за избора на кабинет, или да се съгласим с г-н Бойко Борисов, който без да го изрича по този начин, но по смисъл каза - този парламент е нелегитимен, тоест прояви дълбоко неуважение към вота на суверена. Как може един парламент да е нелегитимен, само защото няма ясно мнозинство? Това е волята на народа, не мога да обвиня избирателите, че са сбъркали. По-скоро, ние ще се поправим, и ще управляваме по формула, която народът е задал, постанови лидерът на ДПС. 

Няма логика партиите, които стоят зад кабинета да са били заинтересовани от това да няма кворум, това е нелогично, продължи той. Категорично заявих, че сме сме силно заинтересовани да има дебати по вота на недоверие и се ангажирах публично, че ако не беше се стигнало до разискване по вота на недоверие, щях да задам аналогичен въпрос, свързан с темата на вота до премиера, и с колегите да предизвикаме нарочни парламентарни дебати. От това, че г-н Бойко Борисов успя да реализира три величествени победи с бламирането на работата на парламента, мисля, че губи парламентаризмът. От победите на деструкцията губят българските граждани, губи парламентаризмът, губи се усещането за нормална държавност. По думите му,- не може да изтощаваме избирателите с избори до дупка, докато се стигне до едва ли не еднозначно мнозинство, може би еднопартийно, каза още Местан.

Не е обсъждан вариант за втори кабинет в рамките на това Народно събрание. До евроизборите не биха могли да се очакват и персонални промени в кабинета. Трябва да видим генералната оценка на българския народ за управлението на страната, това става най-представително с национален вот. Не подценявам протеста, предната вечер нарочно останах до късно, и видях пред централата на ДПС между 120 и 150 души. Разбирам протеста, на следващия ден пътувахме с колегите в Гърмен и в Рибново ни посрещнаха 700 - 800 души. Не можем количествено да измерваме и противопоставяме протестиращите срещу кабинета тези, които подкрепят правителството, това е въпрос на избор, смята Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 79| 6661 |27.09.2013 Местан: ГЕРБ повече мандат за управление няма да имат . 11| 5688 |26.09.2013 Местан: Борисов е тръгнал към втория свой величествен подвиг . 16| 5096 |25.09.2013 ГЕРБ финтира първия, внася втори вот на недоверие . 18| 5419 |18.09.2013 Местан: Назначението на Джейхан Ибрямов е политическо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads