Реклама / Ads
18| 4662 |14.01.2015 НОВИНИ

Местан: Нови избори, ако Фронта е част от управлението

.
Лютви Местан
Още в края на миналата година ние изразихме становище, че ако Патриотичният фронт продължи да е част от управлението, най-добрият вариант са нови предсрочни избори. Това не е емоционално твърдение, а анализ, каза Местан в парламента.
 
В такава атмосфера не са възможни реформи нито в здравеопазването, нито в силовите структури или съдебната система, критикува правителството лидерът на ДПС.

Ние осъждаме всякакви видове прояви на тероризъм, каза лидерът на ДПС и подчерта, че в момента светът все повече се превръща в заложник на тероризъм и националпопулизъм. Главен въпрос е имаме ли собствен, национален капитал, с който да се противопоставим срещу новите предизвикателства, попита риторично Местан. Като български политик бях горд да видя министър-председателя Бойко Борисов на републиканския марш в Париж. Проблемът е в това, че видяхме, че лидери на нациопопулистките формация като например Мари Льо Пен, която не бе на марша, защото мястото й не бе там. Как да си обясним факта, че Франция има своя републикански марш, в който няма място националпопулистите, а българските привърженици на Льо Пен имат своя Луков марш в България, каза Лютви Местан. Той изрази недоумение как е възможна антиромската реторика на реформатори и популисти и в същото време оприличаването на една национална либерална партия като ДПС с братята Куаши.

Ясно евро-атлантическо управление ще бъде кауза, а днешната коалиция, свързана с националпопулистки партии, е компромис.

Според Местан не може да се подминат все още незаличените последици от Възродителния процес. Политическата висота на ДПС е в това, че макар и родена от болата на този процес, тя никога не обвини българските граждани, а само комунистическия режим. Така не трябва да е обвинява цяла религия заради извършването на престъпленията в Париж, посочи лидерът на ДПС, който избори всички жертви на атентата, като добави и жертвата, която даде България при атентата в Бургас. Жертвите са мюсюлмани, християни и евреи, което, по думите на лидера на ДПС, означава, че всички сме жертви на терора и терорът няма религия. Етнорелигиозното културно разнообразие на Европа не е слабост, а сила. Държави, в които има граждани, на които се гледа като втора ръка, не може да бъде силна и достойна, каза Местан.

От ДПС ще продължат да гласуват за принципите, за които са отстоявали досега. Партията не гледа на политическите си опоненти като на врагове. ДПС е зряла партия. Ние не виждаме във вас своя враг, а опонент. Време е за истинско смирение, а не за агресия. Нека да е здрава и толерантна 2015 година, пожела лидерът на ДПС Лютви Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5354 |13.01.2015 Вижте новия "Шарли ебдо" с пророка Мохамед . 2| 4700 |09.01.2015 Версия: Дамянови разстреляни от комшия в кв. "Витоша" . 8| 11427 |09.01.2015 Фрог научи: В Сметната палата има убийствен доклад за новия шеф на Агенцията за бежанците - Н. Казаков . 3| 4811 |09.01.2015 Палили колата на застреляните Дамянови преди година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads