Реклама / Ads
16| 4600 |22.10.2014 НОВИНИ

Местан отказа да оттегли бат’ Сали

.
Лидерът на ДПС Лютви Местан Източник: Булфото
ДПС няма да оттегли обявения за депутат в 43-то НС Александър Методиев – бат’ Сали.
 
Това е позицията на партията, която беше представена в Кюстендил от председателя на ДПС Лютви Местан. Той посочи, че не трябва да се очакват от него противоконституционни действия.

Ще дадем своя принос за преодоляването на порока, но от мен не могат да се очакват противоконституционни действия, като оттегляне на цели листи, защото броят на мандатите в Народното събрание се урежда в самата Конституция, заяви Местан след среща в Община Кюстендил, предаде Фокус.

Местан заяви, че не е имал миг колебание дали да се отзове на тази покана, защото така разбира политическата отговорност и смята, че смисълът на политиката е в предотвратяването, ако е възможно, а ако ли не, в усилията за смекчаване на конфликтите, а не в тяхното провокиране или поощряване.

„Анализирах много внимателно исканията на протестиращите в Кюстендил, споделих с кметовете на Кюстендил и Дупница, че има порок в Изборния кодекс. Изборният кодекс с методиката, която е заложена в него, за вторично преразпределение на мандатите поражда аномалии”, заяви Местан. Той посочи, че жертва на подобна аномалия е ДПС още през 2013 г., когато в Хасково, са получили само един мандат, а са имали хиляди гласове, а във Видин само с 400 гласа, са получили също един мандат.

Тази година аномалията се е проявила най-драстично в Кюстендил, но и в Силистра и в Търговище. Същото е било положението в Смолян и във Видин. Според Местан всички сме изправени пред един сериозен проблем, който трябва да бъде решен с общи усилия и това тръгва от Кюстендил. Местан посочи, че не оспорва правото на никого да протестира срещу различни актове били те и законодателни.

Местан припомни, че не ДПС е автор на Изборния закон и от уважение към кюстендилските народни представители не пожела да назове имена, но посочи, че всички знаят кой е автор на идеята – порочната методика за вторично разпределение на мандатите да бъде скрепена със закон.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4358 |21.10.2014 Съдът отказа да екстрадира Кобляков в Русия . 8| 6190 |20.10.2014 Кюстендил и Дупница зоват Местан на среща по казуса "бат‘ Сали" . 6| 4233 |20.10.2014 Кънчев: Лютви Местан ползва ромите за термометър . 0| 4494 |17.10.2014 И. Йотова: Преговорите започнаха още с кафето на Местан и Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads