Реклама / Ads
33| 4847 |03.11.2011 НОВИНИ

Л. Местан отрича за таен проект между Първанов и ДПС

.
Л. Местан
Той обаче не пожела да разкрие за какво си говорили с президента, който го поканил заради политическа култура; решението за това трябвало да е на Първанов.
 

Като влязох в това студио, се огледах да видя дали съм наистина тук, защото в едно студио, както и в една официална държавна резиденция на премиера човек не може да се озове без покана, това не е хан, обяви по БТВ Лютви Местан от ДПС. Той квалифицира случая като комичен. След вчерашното изявление на Б. Борисов трябва да поставим точка на въпроса и да го оставим да се ангажира с проблемите на българските граждани, които го натовариха с доверието си. Според него грешката била на служители на охраната; неприятностите бяха за мен, вече ги изконсумирах достатъчно.

И друг път съм влизал при президента точно през този вход, увери Местан и каза, че това, че премиер и президент са си разделили входовете, това било проблем на общия им дом.

Бях при президента по негова покана; имах статута на гост и понеже не съм оторизиран от държавния глава за негов говорител, не мога да разкажа съдържанието на разговорите с него, каза Местан. Това била коректност на политическата му култура. Решението трябвало да е на Първанов. Нямало обаче таен проект между президента и ДПС, увери депутатът.

Твърдението, че на втория тур ДПС било по-предпазливо, за да не се реализира победа на Калфин, не било резонно, обясни Местан. ДПС постигнало за партийните си листи резултат от 316 000 гласа, което за местен вот било най-силното им представяне. не може да очаквате една партия да мобилизира ресурс по-голям от този за собствените си партийни листи.

Динамиката на вота показвала, че няма готов, а претенциозен избирател, обясни профила на ДПС-гласоподавателите Местан и пледира за повече уважение към тях. Имало райони, в които се наблюдавал отстъп и причината за това щяла да се търси първо в партията.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5688 |02.11.2011 Б. Борисов искал политиците да изглеждат като Лютви Местан . 19| 4932 |02.11.2011 Л. Местан: ДПС за пореден път печели избори . 51| 5199 |28.09.2011 Местан: Правителството пусна улицата да наказва . 35| 5068 |17.09.2011 Б. Борисов влиза в проект на Обама

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads