Реклама / Ads
9| 5614 |28.05.2014 НОВИНИ

Местан пояснява: ДПС няма да е причина за сваляне на правителството

.
Изявлението ми днес пред медиите категорично не дава основание за интерпретации от рода на „ДПС произнесе присъдата на кабинета „Орешарски”, „ДПС зачеркна пълния мандат на кабинета” и др., защото точно ДПС е политическата сила, която получи най-силната подкрепа на евроизборите. Това изпрати като позиция до медиите лидерът на ДПС Лютви Местан по повод сутрешното си изявление за бъдещето на кабинета.
 

Вотът на избирателите ни е и вот за ДПС като поддържаща управлението на страната партия. Избирателят не ни даде мандат да искаме сега предсрочни избори. От тази гледна точка от ДПС не може да се очаква да стане причина за свалянето на кабинета „Орешарски”, казва Местан.

Подчертавам повторно, че с оглед на по-общите измерения на вота, за нас са отворени всички опции за стабилизиране на политическия живот в страната без реваншистки страсти обаче. Затова призовах към диалог без излишни емоции и ултиматуми. Еуфорията е лош съветник, особено, когато няма реална база за нея, допълва Местан.

Ето какво още се казва в изявлението на лидера на ДПС:

"Припомням, че победителите, в лицето на ГЕРБ, също губят, при това над 400 000 гласа в сравнение с изборите през май миналата година, т.е. в сравнение с времето, когато беше свален кабинетът „Борисов”. Реформаторите също губят над два пъти от вота, който получиха преди година. Така че малко повече предпазливост и разум никому не са излишни.
Единствената политическа сила, която не губи, а увеличава доверието си е Движението за права и свободи. Точно затова от нас не може да се очаква да решим съдбата на кабинета. Това на първо място се полага на основния носител на властта – БСП. ДПС ще остане коректна и лоялна политическа сила. Сега и занапред. Обективният анализ на резервите кабинетът да изкара пълен мандат не може да се интерпретира като свалено доверие от Орешарски и правителството му."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5357 |27.05.2014 Социолози признаха: Всички сбъркахме с БСП, нямаме картел . 17| 4922 |27.05.2014 Р. Кънев: Няма интрига в избора на Малинов пред Кунева . 172| 10588 |26.05.2014 Дърева: Борисов и Бареков нямат нищо общо с професията "политик" . 24| 5703 |26.05.2014 Местан: ЦС на ДПС ще вземе решение за кабинета "Орешарски"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads