Реклама / Ads
18| 4674 |03.02.2016 НОВИНИ

Местан поиска избори и нов кабинет

.
Лютви Местан
Няма никакво съмнение, че ако предложението на премиера се бламира днес, то изходът от парламентарната и правителствена криза, които ще последват, е незабавен предсрочен вот. Това каза от парламентарната трибуна независимият депутат Лютви Местан по време на дебатите за Меглена Кунева за министър на образованието и наукатa.
 
„Не допускам да таите в себе си илюзия, че е възможно да се отключи процедура за предложение от Бойко Борисов за друг образователен министър. Такова нещо в нормална европейска демокрация не съществува. С гласовете си „против” и „въздържал се”, днес Вие ще бламирате не Меглена Кунева, а самия премиер. Повторно негово предложение ще е предложение на вече бламиран министър-председател”, посочи Местан.

„Отговорът на въпроса, защо все пак е възможна тази игра на вътрешно-управленска опозиционност е ясен. Няма я истинската опозиция и това отваря възможности за вътрешно-опозиционни маневри на част от управляващите партии. Аз и петимата колеги, които са с мен, няма да участваме в тази игра”, допълни той. Местан заяви, че той няма да подкрепи с гласа си кабинет, който след излизането на ДСБ е изгубил своята политическа легитимност.

Според него, днес същинският политически въпрос е не дали Меглена Кунева ще бъде избрана за министър, а с колко гласа. „Ако след гласуването на таблото лъснат гласове „за” по-малко от 121, то за партиите от управляващото мнозинство това ще бъде цифровият израз за тежкото им самопризнание, че кабинетът „Борисов 2” и партиите е от управляващото мнозинство, са загубили своята управленска легитимност. България има нужда от нов парламент, който да излъчи нов кабинет, с ясен европейски профил и свободен от задкулисни зависимости, които да задушават него и българския народ”, допълни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4462 |03.02.2016 БСП: Управляващите искат безнаказано фалшифициране на изборите . 7| 5330 |29.01.2016 Първан Симеонов: Бай Ганьо не е в банята, още прави избори . 35| 15857 |28.01.2016 Ченалова: Цацаров поиска да осъдят Цветанов; Пеевски и Сталийски грабят КТБ . 7| 4515 |28.01.2016 Мерджанов: Поисканата оставка на министър Танев е бягство от отговорност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads