Реклама / Ads
0| 3763 |20.09.2016 НОВИНИ

Местан: Президент е малко за Доган, може почетен президент

.
Лютви Местан
”Президент е малко за почетния председател на ДПС. Вместо да издигнат кандидатурата му, колегите по-добре да инициират изменение в Конституцията, за да се въведе фигурата на почетния президент, може би и това е малко. Може би трябва да се въведе фигурата на пожизнения почетен президент, това по-приляга на новия Левски”, коментира Местан пред журналисти.
 
Според него обаче тази заявка е блъф. Лидерът на ДОСТ Лютви Местан обяви, че ако партията му има кандидат за президентските избори, това ще е той. Така той потвърди казаното от депутатите си Хюсеин Хафъзов вчера, че партията има готовност да го издигне за кандидат за държавен глава.

Днес лидерът на ДОСТ уточни, че ще се кандидатира, ако никой от другите кандидати не отговаря на критериите на формацията му.

Местан отсега обяви, че претендентите на левицата няма как да получат подкрепата му. Причината не е в това, че са в леви, а защото в ДОСТ не са чули отношението им към основния критерий на партията - българският президент да бъде не декларативен, а реален атлантик.

"Имената на кандидатите, които вече са известни не покриват този критерии на ДОСТ, защото най-яркото предизвикателство в геополитически план за атлантическата идентичност на българските партии и политици е отношението към Крим и съдбата на Украйна", каза Местан.

Той отказа да отговори на въпроса дали ДОСТ ще подкрепи Бойко Борисов, ако той е кандидатът на ГЕРБ, тъй като това е хипотеза. Все пак лидерът на ДОСТ обясни, че ще е интересно дали в крайна сметка Борисов ще е кандидатът на управляващата партия ГЕРБ. Според Местан некандидатирането на Борисов ще е откровен политически знак - заявка за трети премиерски мандат. А Борисов не би поел непремерен риск за трети премиерски мандат, ако няма в главата си властова формула. Местан изчисли, че "Борисов" 3 можел да бъде от крайните националисти и БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3618 |20.09.2016 Регистрираха кандидатурата на Калфин за президент в ЦИК . 2| 5763 |20.09.2016 Татяна Дончева: Президентът да назначава и уволнява главния прокурор . 1| 4167 |19.09.2016 Пищова и Шишарката внесоха в ЦИК документи за президентската надпревара . 0| 5143 |19.09.2016 Ген. Радев: Изборът не е само за президент, но и дали сме малодушни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads