Реклама / Ads
14| 6099 |31.10.2013 НОВИНИ

Местан: Само жълта метла не преживяхме

.
Лютви Местан Източник: Булфото
ГЕРБ допуснаха недопустимо смесване на партийното с държавното начало. Българският преход беше белязан от какви ли не цветове метли. Единствено България не преживя жълта метла.
 

Това заяви в пленарна зала лидерът на ДПС Лютви Местан при обсъждане на създаването на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия, извършено в периода август 2009 - март 2013 г.

"Историята на българския преход за съжаление е белязан от метли, кадрови метли. Трябва да признаем това. Изредиха се различни цветове на метлите през различните периоди, с едно малко изключение - 2001 г. с идването на власт на НДСВ, на царя, предвид на по-особената култура, която носи този човек, България не изживя жълта метла. В периода 2005 - 2009 г. метла не беше възможна", коментира Местан.

"През 2009 г. се установи нова кадрова метла. ГЕРБ осъзна една много проста истина, но много важна за партии, които се появяват в резултат на една или друга емоционална вълна. Предишният пример за подобна партия беше НДСВ. Една партия може да се появи и по стечение на обстоятелствата, но оставането в политиката минава през изграждането на партийни структури и по вертикала, и по хоризонтала. ГЕРБ осъществиха този процес, трябва да им се признае", заяви Местан.

"Въпросът, който поставяме с комисията е, че ГЕРБ установиха това партийно строителство по един порочен начин.

Те допуснаха недопустимо смесване на партийното с държавното начало. В узурпирането на позициите в държавната власт с партийни кадри вие не пощадихте и предприятията с държавно участие. На някои ВиК дружества щатовете бяха увеличени в пъти. Осъзнахте важната истина, че държавните служители са единственото нещо, на което стъпвате, за да оцелеете в политиката. Това не се прави за сметка на държавния интерес. Стигнахте до там, че без партийна санкция не можеше да се назначи обслужващ персонал в селско училище", коментира още Лютви Местан.

"Във връзка с падението на парламентаризма имам да кажа нещо - безспорно съм един от най-често изказващите се народни представители, но представям политически позиции, никога не съм си позволявал да нападам когото и да е. Не очаквам същото от вас. Нападайте ме както намерите за добре - не само политически, но и лично.
Оставете намира семейството и децата ми. Аз съм семеен човек и разбирането ми за семейството е в най-добрите традиции на религията, която изповядвам. Оставете намира семейството и децата ми, за всичко останало оставам да ни съдят избирателите", призова лидерът на ДПС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6122 |30.10.2013 Двама варненци се самоубиха със скок от високо . 36| 5871 |29.10.2013 Ректори зоват университетът да е само храм на науката . 7| 5045 |28.10.2013 Мъж се самозапали в Дупница . 48| 11716 |26.10.2013 Г. Близнашки за Фрогнюз: Да ме изключат, те се самоубиват!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads