Реклама / Ads
37| 5732 |28.08.2014 НОВИНИ

Местан: Ще имаме повече от 400 000 гласа

.
Лютви Местан
Не приемам закани, че ако резултатът не е удовлетворителен за някой от участниците в предизборната надпревара, ще се върви към нови избори незабавно, каза на пресконференция председателят на ДПС Лютви Местан.
 

"Това се възприема от нас като дълбоко неуважение към вота на суверена и неспособност този вот да се прочете вярно. Какъвто и да е резултатът от вота на 5 октомври, парламентарно представените политически сили сме длъжни да намерим формулата за стабилно управление на страната и ДПС ще даде своя принос в това отношение”, посочи Местан.

"Нямаме право на теза "Избори до дупка", докато осигурим на някого самостоятелно мнозинство. Ще приемем резултата – такъв, какъвто е”, добави той.

По думите на Местан страната е уморена от агресия и от самоцелна конфронтация. „Агресията и конфронтацията не са решили нито един проблем, няма и да решат. Време е за успокоение, за национално съгласие по основните приоритети, за онова, което определихме като необходимост от плавен преход към политическа стабилност”, допълни той.

Лютви Местан заяви, че листата на ДПС е "изключително млада", тъй като средната възраст на кандидатите на избираеми места била 40 години. Имало баланс между приемственост и промяна, тъй като 60 на сто от депутатите от ДПС в предишния парламент ще влязат и в 43-то Народно събрание.

Петима от водачите на листи са представители на гражданската квота, което според Местан показва, че продължава политиката на отваряне на ДПС.

Две от листите се водят от етнически роми, отбеляза Местан.

Лидерът на ДПС заяви, че очаква ръст в подкрепата за партията на предстоящите избори и по-висок резултат от получените на предишните избори около 400 000 гласа.

Ето и водачите на листите на ДПС :

Водач на листата в Кърджали и в Хасково ще е председателят на ДПС Лютви Местан.

Петър Чобанов, министър на финансите в правителството на Пламен Орешарски, ще е водач на листата на ДПС в Монтана и в 25 МИР София.

Делян Пеевски ще е водач на листата в Пазарджик и Стара Загора.

В Благоевград водач на листата ще е Алиосман Имамов, зам.-председател на ДПС и зам.-председател на 42-орото Народно събрание.

Водач на листата в Бургас ще е Хюсеин Хафъзов, който също беше депутат.

Във Варна водач ще е финансистът Йордан Цонев, а във Велико Търново – Камен Костадинов, който ще води и листата във Враца.

Водач на листата на ДПС във Видин ще е Станислав Анастасов. В Габрово водач на листата ще е Четин Казак, а в Добрич – Рушен Риза.

В Кюстендил водач на листата на ДПС ще е Александър Христов Методиев. Водач на листата в Ловеч ще е Джейхан Ибрямов.

В Перник водач на листата ще е Нигяр Джафер, а в Плевен – Митхат Метин.

Водач на листата на ДПС в Пловдив-град ще е Венцислав Каймаканов, а в Пловдив-област – д-р Джевдет Чакъров. Ахмед Ахмедов ще е водач на листата на ДПС в Разград. Водач на листата в Русе ще е Ферихан Ахмедова, в Силистра – Рамадан Аталай, в Сливен – Янко Янков, а в Смолян – Мустафа Карадайъ.

Министърът на младежта и спорта в правителството на Пламен Орешарски Мариана Георгиева ще е водач на листата в 23 МИР София.

Бившият началник на отбраната ген. Симеон Симеонов ще е водач на листата на ДПС в 24 МИР София. Тунчер Кърджалиев ще води листата на ДПС в Търговище, Айдоан Али – в Шумен, Илия Илиев – Ямбол.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4897 |24.08.2014 Ура! БГ-бебетата с 1000 повече от миналата година . 1| 4515 |22.08.2014 НАП: Събрали сме с 400 млн. лв. повече от миналата година . 1| 4901 |22.08.2014 Българите почиват повече в чужбина . 3| 4978 |19.08.2014 Загиналите пешеходци с 42% повече от началото на 2014 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads