Реклама / Ads
11| 5406 |06.04.2017 НОВИНИ

Местан: Срамувам се от вас, г-н президент

.
Лютви Местан
”Парламентарните избори минаха, а страхът от ДОСТ, вместо да отслабва, расте. Това е страх от изградената представа за ДОСТ като универсално зло риск за националната сигурност”, започва отвореното писмо на лидера на ДОСТ Лютви Местан.
 
Според него "националсоциалистическата пропаганда, която продуцира този образ, заприлича на патологичния лъжец, който е толкова упорит в лъжите си, че и сам започва да се бои от тях. Лъжите според Местан са:

- ДОСТ е партия на Ердоган;
- ДОСТ е българско продължение на АКП;
- Чрез ДОСТ Р Турция се намесва пряко във вътрешната политика на България;
- ДОСТ е ислямистка партия, проводник на "неоосманизъм" и пр.

Местан не вярва, че става въпрос за патология и президент, премиер, служби и партийни лидери са наясно с истинската същност на ДОСТ, която няма нищо общо с по-горе изредените митове.


Според Местан отговорите на въпроса "Защо е тази истерия?" са:


"1.Става въпрос за най-обикновен краен национализъм, който скъсва със своите латентни форми и се проявява в неподправен, примитивен националсоциализъм.
2.Крайното отрицание на ДОСТ представя зле признания за силата на 6-месечната партия, която в Обединение ДОСТ разби социологическите прогнози за вот от 0,3 до 0,9 % и спечели над 140 000 гласа, от които едва 100 479 бяха формално признати.
3.Монополът на удобното ДПС е безвъзвратно разбит. Прокремълските сили в България са на път да загубят най-ценния си политически капитал, който години наред разделяше българската нация и осигуряваше управление на тяхното БСП.
4.Страхът е от смелата защита на идентичността – име, език, религия, култура, с които ДОСТ, за разлика от ДПС, няма да прави компромиси срещу корупционни интереси. Да го кажем по-просто, за разлика от ДПС, ДОСТ не може да бъде контролирана от ретроградните сили в българското общество. Още по-малко от олигархията.
5.Най-вече страхът е от откровено натовския и европейски профил на ДОСТ. Ето тук ги стяга съветският чепик. "

Ето и останалата част от писмото му:

"С ДОСТ и с истинските десни сили в Народното събрание България ще е друга.

Няма да са възможни управленски модели с участие на фашисти,

които имат за цел изваждане на България от НАТО (въпрос №2 по Решетников).

Службите и дворцовите агенции вече са докладвали, че ДОСТ е припозната като алтернатива на ДПС и влиза в следващия Парламент с над 6 % от гласовете само в България. С политиката си ДОСТ вдъхва кураж и самочувствие на истински равноправни граждани и ДПС повече не е в състояние да "търгува" с техните гласове. Няма как от анализа им да е убягнал фактът, че цели 20 % от избирателите на ДОСТ са младежи на възраст от 18 до 30 години, което я прави най-младата партия. О ужас! Освен това в Платформата на ДОСТ повярваха и знакови фигури на българската демокрация като Евгений Михайлов, Георги Боздуганов, дисидента Петър Бояджиев и др., които проповядват градивната концепция за модерния граждански патриотизъм.

Ето защо агресията срещу ДОСТ ще продължи. Ще се разработват нови стратегии за служебно елиминиране. Сараите са по-удобни просто защото са под контрол. А може би вече самите сараи упражняват контрол и дават поръчки на държавните институции.

Какво да очакваме?

Удобни наемници с академически звания всяка сутрин ще бълват лъжи, че в Кърджали имами агитират за ислямистката партия ДОСТ, без някой, в т.ч. и службите, да е в състояние да приведе дори един пример за подобно нещо. Последното изследване на Алфа рисърч е категорично – в България няма почва за радикален ислям. Ще говорят за купуване на гласове от 100 до 200 евро, а истината е, че ДОСТ е единствената партия, която не купи нито един глас. ДОСТ ще е виновна и за юлската жега, и за есенния дъжд. Защо? За да се оправдае политическата перверзия – Кабинет с фашистко участие. Но и това няма да спре ДОСТ. Обратно – ще я направи още по-силна, защото е най-ярката опозиция на тази гавра с милиони български граждани демократи, сред които най-засегнати ще бъдат представителите на малцинствата.

Затова побързаха да извадят най-мощното си генералско оръдие – президента Радев, който с мотив "Да спрем злото ДОСТ" е инициирал противоконституционни изменения в закони, които на практика лишават над един милион български граждани в чужбина от право на глас. Това преминава всякакви граници и е абсолютно основание за импийчмънт. Конституцията повелява Президентът да олицетворява единството на нацията, а идеите на Радев, въплътени в проектозакон, не просто разединяват нацията, а водят до остракиране на значителна част от нея. Отнетият вот е отнета духовна връзка с Родината, равносилно на отнето гражданство. Това е последното нещо, което приляга на обединителя на нацията."

"Срамувам се вместо Вас, г-н Президент! За съжаление, няма как да подам оставката Ви вместо Вас, г-н Радев."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3976 |06.04.2017 Бонев: Президентът да озапти съветниците си на Дондуков 2 . 4| 4262 |06.04.2017 Цветанов: Радев се стреми към президентска република . 2| 5111 |03.04.2017 С желание на президента Герджиков аргументира решение на МС . 2| 4101 |30.03.2017 Арестуваха бившия президент на Южна Корея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads