Реклама / Ads
36| 9888 |10.10.2013 НОВИНИ

Местан: И този вот на недоверие ще бъде отхвърлен

.
Лютви Местан Източник: Булфото
Цялото управление на ГЕРБ беше политика на дебалансиране на развитието на регионите. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан в коментар на втория вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски, внесен от ГЕРБ.
 

 

Прочетох гръмките формулировки на вота като „провал в областта на инвестиционната политик. ГЕРБ имат претенцията, че кабинетът Орешарски се е провалил в областта на регионалната политика, защото политиката водела до задълбочаване на различията в отделните региони на страната. Това е абсолютно несъстоятелно, защото цялото управление на ГЕРБ беше политика на дебалансиране на развитието на регионите, коментира Местан.

 

Какво направи Бойко Борисов – концентрира абсолютно всички инвестиционни ресурси в държавата в една магистрала и в едно метро. С идването на власт ГЕРБ спряха всички проекти по линия на ПУДОС, с които се решаваха важни инфраструктурни проблеми на малките общини. Дори предизвикаха парламентарна анкетна комисия, която да проучи защо кабинетът на тройната коалиция е финансирал малки общински проекти. ГЕРБ спряха процеса на инвестициите в малките общини и точно това доведе до задълбочаване на диспропорциите в развитието на регионите. Сега да припишат на новия кабинет един от най-ярките си провали, е не само несъстоятелно, но и политически цинично”, посочи Местан.


Един от приоритетите на кабинета Орешарски е преодоляване на диспропорциите в развитието на регионите. Този приоритет не предполага партизиране на инвестиционните ресурси. Ще следва да има абсолютно справедливо отношение към всички общини, независимо от коя партия е кметът. Тази избирателност по отношение на инвестициите - те да се насочват приоритетно към общини, управлявани от ГЕРБ, трябва да се преустанови от кабинета Орешарски. Нямаме право да повтаряме грешката на ГЕРБ и ние няма да толерираме политика, която да толерира по партиен признах общините, заяви лидерът на ДПС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 4980 |10.10.2013 ГЕРБ внесе нов вот на недоверие . 16| 5770 |07.10.2013 Ангел Найденов: Няма основание за вот на недоверие заради бежанците . 77| 5432 |02.10.2013 ГЕРБ бързат с нов вот на недоверие . 35| 5895 |01.10.2013 Местан: Нито втори кабинет, нито нови министри до евроизборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads