Реклама / Ads
11| 4658 |02.11.2015 НОВИНИ

Местан: Уседналостта лишава български граждани от глас

.
Лютви Местан
На пресконференция Лютви Местан посочи, че при отчитане на изборните резултати партийните лидери трябва да разграничат вота от чисто партийните листи от този, получен с коалициите. „2 833 000 действителни бюлетини се разпределят по партийни листи: ГЕРБ – 870 979 гласа, БСП – 287 000 гласа, ДПС – 267 000 гласа”, каза Местан.
 
Той подчерта, че коалицията, с която ДПС се е явила на избори във Враца, е спечелила над 10 000 гласа. Абсолютно по същия начин стоят нещата в област Добрич, Велико Търново, в общините в Благоевград.

„По този показател сме трета политическа сила”, подчерта той.

Местан заяви, че няма нищо по-некоректно общият резултат на партията от местния вот да се сравнява с този от парламентарния.
„Заради фигурата на уседналостта ДПС губи обективно не политически, а служебно около 150 000 гласа на местен вот.

Само у нас уседналостта е въведена така, че лишава българските граждани от право на глас. Резултатът на ДПС е около вота, който получихме през 2011 г.”, посочи той.

Той каза още, че на първи тур ДПС има 29 кмета, което прави партията втора политическа сила.

Местан благодари на всички избиратели за постигнатите резултати и подчерта, че те са постигнати без нито един корпоративен глас. „Новата кауза е да върнем политиката към морално-идейните основи. Ако тя не стъпва на своите изначални
морално-идейните основи, се превръща в нещо друго”, каза още лидерът на ДПС.

Той каза още, че на първи тур ДПС има 29 кмета, което прави партията втора политическа сила.

 "Аз предлагам да се спрем на 4 безспорни критерия, по които се оценява представянето на една или друга политическа сила. Никой няма да оспори, че критерий на критериите е броят получена и гласове. Вторият критерий е броят спечелилите кметове на общини. Защо поставям акцент? Ако се има предвид широките коалиции, с които са избрани кметовете, стигнахме до трагикомични ситуации, които ще коментирам малко по-късно", посочи Местан. По думите му, трети безспорен критерий е броят общински съветници, отново реализирани със съответната партийна листа. "Четвъртият критерий е броят кметове на кметства. Трите елемента на местната власт са кметът, броят общинските съветници и броят на кметовете на кметства", коментира Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4438 |08.10.2015 Местан: Може да има ново ръководство на ДПС в Самоков . 13| 4191 |18.09.2015 Местан: Религиите не могат се спрат с телени мрежи . 7| 4403 |02.09.2015 Местан: Анти-ДПС нагласата е истерия, но не и програма за управление . 4| 4550 |31.07.2015 Местан: Управляват ни чисти и пресвети министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads