Реклама / Ads
0| 6752 |21.07.2015 НОВИНИ

Местан: Вярвам на Йордан Цонев, не съм забравил и тютюна

.
Лютви Местан
Конституционните реформи не са по силите нито само на РБ, нито на ДПС, нито само на ГЕРБ. Те са продукт на широко, конституционно съгласие, заяви по бТВ лидерът на ДПС Лютви Местан. За да се случи конституционният проект, всеки трябва да направи своите отстъпи. ДПС заявява готовност да участва в този процес. Ние ще гарантираме своя ангажимент с нашите подписи още на ниво внасяне.
 
Днес той ще се опита да постигне съгласие с премиера Бойко Борисов за промените на конституцията.

Много е вероятно новият проект да бъде внесен с над 180 подписа, което ще е много силен знак за Европа и с едно извънредно заседание през август ще го приемем още преди местните избори на второ четене през месец септември.

Местан увери, че опитвал да бъде максимално градивен, за да не отлежава до месец октомври.

Ръцете ми са изнежени от толкова години в парламента, но през цялото ми детство по тях е лепнал катран. Аз съм син на тютюнопроизводители и тяхната болка ми е позната, каза още Местан, чиято партия внесла закон за издигане на тютюнопроизводителите в ранг на едри търговци.

И кафето, и чаят са чудесни медиатори на един политически диалог. Разговорите ми с г-н Борисов са по оста власт-опозиция, но между тях няма берлински стени. На такъв диалог сме готови и с РБ.

Няма "крачета" като говорим за промени в Конституцията. Урокът за всички, айде и за нас в т.ч., е, че когато става въпрос за Конституция, партийно и лично его трябва да се преодоляват - всеки трябва да направи своите стъпки.

Има логика в идеята за създаване на две колегии - на съдиите и на прокурорите и следователите във ВСС, каза Местан. В разговорите за детайлите ще споделим коректно своето виждане, увери той. Сега съотношението между парламентарната квота и квотата на магистратите е 11:14.

Точно в деня на свещения празник Рамазан г-н Костов е бил сияен в своята толерантност. Той е тръгнал да продуцира нови митологеми, коментира още Местан по повод думите на Иван Костов от миналата седмица, че ДПС са извършили много сериозен завой към Анкара. Т.нар. му лаборатория е само средство за придаване на наукообразност на нараненото его на г-н Костов, продължи той. Разговорът за него е разговор за миналото. С новите лидери на ДСБ ние сме непримирими опоненти, но погледът е насочен към бъдещето и е добре той да ги освободи от сянката си, защото диалогът с тях може да роди добри неща за България. Единственото вярно е, че ДПС има нормален диалог с Анкара. Знам защо говори така, някой го е заблудил, че аз съм го нарекъл лихвар. Медия го нарече така, но този етикет не му е лепнат от мен, увери Местан.

Слухове са, и то неверни, че заместниците на Димитър Радев в БНБ са кандидатури на ДПС, каза още Местан.

По отношение на Конституцията всяка партия и всеки лидер трябва да направи своите компромиси, повтори той.

Попитах Йордан Цонев дали казаното от Цветан Василев, че го молил да уреди сина му на работа, е така. Той ми отговори, че не е вярно. Вярвам на г-н Цонев, измърмори Местан. За Делян Пеевски пък не отрони и дума.

Като добра закачка определи той колаж, в който са слети неговите черти с тези на Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5989 |15.07.2015 ЧСИ описа картини и кревати в хотела на Йордан Лечков . 0| 10912 |08.07.2015 Д. Божилов за Фрог: Натиск за Искров е оказвал Йордан Цонев и царските юпита . 0| 5396 |07.07.2015 Йорданов за Гърция: Всички в розово и сиртаки! . 0| 4990 |02.07.2015 Адвокатът на убиеца Ембака: Вярвам, че ще се предаде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads