Реклама / Ads
0| 4690 |13.04.2016 НОВИНИ

Местят изпита за шофьори в изолирани стаи

.
Ивайло Московски
Кандидат-шофьорите ще се явяват на теоретичен изпит в така наречените „бели стаи” като мярка срещу корупцията. Това информира министърът на транспорта Ивайло Московски след заседание на Министерски съвет.
 

Той уточни, че се подготвя разделяне на Закона за движение по пътищата на три закона. Първият закон ще касае обучението, школите, квалификацията и типизацията на отделните категории водачи, а шофьорските изпити ще се провеждат по тези текстове, съобщи нюз. бг.

 

Вторият закон ще касае типизация на превозните средства, заедно със Закона за автосервизите, а третият - в чист вид Закон за движение по пътищата.

 

„Към министерството създаваме Транспортен квалификационен център, в който ще бъдат изнесени абсолютно всички изпити, които касаят удостоверение и документи за транспортни средства. Става въпрос не само за водачи на МПС-та, а и за корабни и други удостоверения.

 

В така наречената „бяла стая” всеки един кандидат ще влиза в помещение, което е шумозаглушено, ще бъде изолирано, няма да има субективен фактор, изпитите ще се провеждат изцяло по електронен път.

 

Московски коментира, че е бил обсъден вариант за онлайн видеонаблюдение, с което да се осигури достъп на гражданите и обществеността, но за тази възможност е необходимо мнението на юристите, тъй като явно ще трябва да се иска предварителното съгласие на кандидат-шофьора – изпитът му да се излъчва онлайн.

 

„Това би било една добра крачка за преодоляване на корупцията на шофьорските изпити”, коментира още транспортният министър.

 

Той съобщи и, че в момента се преподрежда почти цялата структура на „Автомобилна администрация”. „Имаме готовност голяма част от разрешителните и лицензионните режими да ги предоставя самият бранш и да ги администрира. Мисля, че в следващите месеци ни предстои много работа”, каза още министър Московски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4481 |12.04.2016 Свалят младите шофьори от мощните коли . 0| 4392 |31.03.2016 Свиленски: Таксиметровите шофьори бяха манипулирани . 0| 5738 |24.03.2016 Разпореждане на СО към шофьорите: Повишено внимание! . 3| 4404 |10.03.2016 Местят Октай Енимехмедов в Бургаския затвор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads