Реклама / Ads
5| 4115 |16.09.2019 НОВИНИ

Методът ”таен клиент” ще се използва в администрациите

.
Томислав Дончев Източник: БГНЕС
Съветът за административната реформа проведе днес заседание под председателството на вицепремиера Томислав Дончев. На заседанието бяха одобрени важни документи, допринасящи за повишаването на ефективността и качеството на работата на администрацията. Това съобщава пресцентъра на Министерския съвет.
 

Приета бе Методология за провеждане на наблюдение по метода "таен клиент", която може да се използва от всички централни и териториални администрации, предоставящи административни услуги. Повече информация за същността на метода, етапите и последващите действия може да бъде получена от методологията, публикувана на портала за обществени консултации ТУК.

 

Одобрени бяха Стандарти за провеждане на обществени консултации, което е следваща стъпка в усилията за подобряване на практиката в администрацията за осигуряване участието на гражданите в процесите по вземане на решения и издаване на актове. По правило стандартите са предназначени за администрацията, която организира провеждането на различните видове консултации, но те могат да бъдат полезни и на гражданите, които ще намерят в тях основните начини за участие в консултациите.


Приети бяха и Правила, процедури и критерии за определяне на представители на гражданските организации в консултативни органи. Те имат за цел да поставят стабилна основа и унифициран подход в практиките на администрацията за привличане на гражданска експертиза в консултативните органи на администрацията. Правилата съдържат примерни процедури и критерии, по които да се извършва привличането на експерти от обществото.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3926 |20.01.2019 Проучване ”Таен клиент” в ЧЕЗ Електро оценява качеството на обсулжване . 8| 4644 |19.04.2011 Назначават експертиза за „клиент” на Килърите . 2| 5569 |28.01.2011 Методът „анализ на риска” разкри емигранти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads