Реклама / Ads
36| 30406 |20.11.2020 НОВИНИ

Методи Андреев за Фрог: Борисов вече е съучастник в убийство. Хвалипръцковщината му е престъпна

.
Методи Андреев
Бойко Борисов не е по реформите, той е по хвалбите. Неговата хвалипъцковщина вече ни дотегна, тя вече е престъпна, опасна е за живота на хората. Този човек, в своята неадекватност към проблемите, е опасен. Вече е съучастник в убийство. Безмълвни сме вече от наглостта на управляващите и от липсата на реална представа какво се случва в държавата.
 

Това заяви за Фрог Нюз бившият депутат Методи Андреев.

Ето целия му коментар:

 

Едно е да си в джипката, да те посрещат твои поддръжници, да ти пляскат и да ти казват, че си най-великия, най-мъдрия, най-хубавия и най-готиния. Съвсем друга е реалността. Това което се случи е дъното на позора. Хора, болни от коронавирус, да умрат на стълбите на болницата.

 

Ако това беше изолиран случай, ако всичко в държавата, в здравните заведения работеше като швейцарски часовников механизъм и само там някъде, поради някакво недоглеждане, някакво объркване се е случила тази трагедия – тогава отговорни щяха да бъдат местния началник на болницата или лекаря, който не е направил необходимото. Но това не е така. Това е страшното.

 

Оказва се всъщност, че здравната ни система, каквато ни я представят управляващите, не е такава. Всички тези огромни финансови средства, които те изливат там са без никаква координация и без никакво съответствие с реалността. Едно е Борисов да ти обяснява  кака всичко имало – лекарства, легла, апаратура, лекари, сестри… Всъщност реалността е много по-различна. Има два варианта, или тези гора са изпечени лъжци, каквито аз вярвам, че са такива, или при тях има сериозни психически отклонения и те живеят в някаква паралелна реалност. Те си мислят, че са някакви хора, които си мислят, че са направили всичко възможно и то работи както те си го представят. Истината е, че нашата здравна система е закъсала в тази действително тежка ситуация заради липсата на завършване на реформата, която някога беше започната. Тази реформа не беше довършена. Тя закъса още по времето на царя, Станишев също нищо не направи, а Борисов я бетонира. Това състояние на здравната система пълни джобовете и сметките на големите аптечни вериги и на частните болници. Тези две черни дупки в здравната ни система изсмукват огромните ресурси, който иначе е вложен. Никой нищо не направи за това, най-малкото Борисов.

 

Вижте какво пише в Конституцията: „Чл. 52, ал. 1 Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ“.

Това пише в тази същата Конституция, която тези некадърници и мошеници, които ни управляват, защото те са точно такива, имаха претенциите, че могат да я направят по-добра. Те нищо не могат да направят, могат само ДаниКирилова конституция да направят.

И още знаете ли какво пише в Конституцията в същия член, в ал. 3: „Държавата закриля здравето на гражданите“. Знаете ли какво означава това? Ако конституционен съдия бъде запитан какво означава този текст, аз съм сигурен, че ще каже следното: Кой е държавата? Това е изпълнителната власт. Значи изпълнителната власт има най-голям принос в това да закриля здравето на гражданите. Би трябвало да има и би трябвало да е най-отговорна по това,  което й е вменено като задължения – здравето на хората. Това означава и живота на гражданите. Ако човек не е жив как държавата ще се грижи за неговото здраве?

Излиза, че в крайна сметка според Конституцията отговорна е държавата, а в нашата държава това е министър-председателя. Още повече, че през годините неговото поведение е „Държавата – това съм Аз“. Когато трябва да дадем нещо, да се изфукаме – това съм Аз, но когато сега трябва да се поеме отговорност за смъртта, не само на тези хора в Пловдив, а и на други хора, които висяха по линейките и починаха преди да влязат в болница, тогава Борисов го няма. Скрива се зад гърба на здравния министър, зад гърба на финансовия министър и вика: „То си има министри за тази работа“.

Абе момче, не те ли е срам? Ти си министър-председател? Още повече се вживяваш на човек, който олицетворява държавата, искаш да те виждаме в такава роля. Да де, ама не може само като те хвалят и като се пъчиш с „Аз дадох 50 лева на пенсионерите“! А когато трябва да опереш пешкира, че заради твоето безхаберие умират хора – тебе те няма? Страхливец! Това е страхливец и престъпник.

 

Моят апел е към следващите управляващи: уважаеми господа политици, когато дойдете на власт и паднат тези некадърници – разследвайте ги, вкарайте ги в затворите, те са престъпници. Това нещо ако не го направите пак ще има протести.

 

Вижте на всичкото отгоре какво се случва – в Парламента тези тутманици, които там уж представляват някого в България, забележете колко им е безгранично безсрамието - решават, че ако установят, че дадено лице е изнесло незаконно зад граница пари и има необявени имоти зад граница и необявени сметки, глобата щяла да е до 5% от сумата, но не повече от 15 000 лева, при първо установяване. Разбирате ли колко цинично е това нещо? Аз ако съм главен прокурор в момента ще започна тотален тараш на всички, които са гласували за тази поправка. Това означава, че тези хора крият действително огромни суми и имоти зад граница. Нали разбирате, че ако съм изнесъл над 2 -3  милиона, с какво удоволствие ще платя 15 000 лв. – муха ме ухапала. А защо не се приложи истинската норма на закона? Ако имаш необявена сметка или имот зад граница, първата работа е да се включи комисията на тутманика Цацаров и да започне разследване след като имаш необявени авоари имаш ли обяснение как си спечелил тези пари. Второто нещо е, че ако по някакъв законен начин си докажеш парите, следва да видят дали си платил данъци за това. Ако не си си платил данъците има и глоба и връщане на данъците. В случай, че не можеш да докажеш и доходи и начин на придобиване на имота – следва конфискация.  А пък ако се установи, че това е станало чрез корупция, рекет, използване на служебно положение – има и затвор. Разбирате ли колко много неща могат да бъдат приложени.

 

Няма думи да опиша отвращението си колко са нагли тези хора. В тази криза, в тази безизходица в здравната ни система, те уреждат престъпниците на България, тези, които са участвали в корупционни схеми, които са крали, защитават ги с този текст.

 

Конфуций е казал, че когато думите загубят смисъла си, тогава гражданите губят свободата си. Всички виждаме, че точно това се случва и това е много жалко. В нашата държава думите са загубили смисъла си, защото в Конституцията пише едно, но то не се изпълнява. Ние сме загубили свободата си. Какво прави един народ, когато е загубил свободата си? Започва битка на живот и смърт. Свобода или смърт. Тези хора, които ни управляват, трябва да бъдат пометени, изчагъркани, осъдени и вкарани в затвора, защото това не бива да се случва повече в България.

 

Коментарът записа Диана Йонкова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5806 |12.11.2020 Лабораторен лекар пред Фрог: И аз вече започнах да преглеждам пациенти с коронавирус . 4| 6032 |11.11.2020 Вера Иванова пред Фрог: Понеже не точим пари и нямаме дарителски сметки, затова сме най-черните и оплювани жени . 8| 5522 |08.11.2020 Методи Янков: 90% от частните болниците никога не са били в готовност да приемат с COVID-19 . 15| 5855 |07.11.2020 Георги Горгиев за Фрог: Липсата на комуникация е големият проблем. Трансплантираните няма да имат досег с COVID

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads