Реклама / Ads
5| 5095 |07.11.2019 НОВИНИ

Методи Андреев за Фрог: Не е логично президентът да подпише указа за Иван Гешев

.
Методи Андреев Източник: БГНЕС
Очакването към президента е да продължи онова, което говори досега и да продължи да отстоява начина, по който се отнасяше към този процес. Имам предвид говоренето и съпротивата срещу корупцията във властта. Логично е и би трябвало да откаже да подпише указа за назначаване на Иван Гешев.
 

Това заяви пред Фрог Методи Андреев във връзка с очакваното от всички изявление на президента Румен Радев във връзка с избора на нов главен прокурор.

 

Ето какво още каза Андреев:

 

Само отказ да подпише няма да е достатъчно, защото това е проформа, съгласно действащата Конституция. Според мен, би трябвало неговите юристи да са намерили начин тази негова визия за главния прокурор да бъде решаваща и да не позволи повторният избор на Гешев да се състои.

 

Няма да е логично, ако каже само "пускам го". Такъв ход означава да си плюе в лицето. Много е важно дали е свободен при вземане на решението си. Ако са му изкарали неща, от които се притеснява, може и да не стане както очакваме.

 

Ако разсъждаваме логично, въпреки че в България логичните постановки нямат стойност, ако президентът откаже да подпише указа, би трябвало да обсъдим следния казус: След като президентът, който е държавен глава и олицетворява единството на нацията, не приема този кандидат за главен прокурор, не е ли редно Висшият съдебен съвет, който е от някакви си хора, избрани по неясен начин, да изтегли сегашната си кандидатура и да предложи нова?

 

Всъщност е ясен начинът как се избират членовете на ВСС, но не са неясни уговорките на парламентарно представените партии за тях.  ГЕРБ, ДПС и БСП гласуваха за този главен прокурор.

 

Тепърва предстои да видим как ще се развие спектакълът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6137 |07.11.2019 Октай за Фрог: Очаквам президентът да върне избора на Гешев . 5| 5745 |06.11.2019 Георги Георгиев пред Фрог: Окръжната прокурорка на Видин избяга от мен, като чумава свиня ме заграждат . 16| 8890 |03.11.2019 Само във Фрог: Членове на СИК в София притеснени от химикалки, които им раздали от общината . 6| 5722 |01.11.2019 Мая Манолова пред Фрог: Безобразията и кражбите в Столична община ще бъдат сложени на масата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads