Реклама / Ads
25| 10150 |08.06.2018 НОВИНИ

Методи Андреев пред Фрог: Българският парламент е окупиран от политиката на Кремъл

.
Защо само ДПС гласува срещу рестарта на проекта АЕЦ ”Белене” и какво се случи в Народното събрание? Тези парливи въпроси коментира пред ”Фрог нюз” Методи Андреев, бивш депутат и шеф на Комисията по досиетата.
 

Това, което се случи вчера в Народното събрание по време на гласуването на рестарта на проекта за АЕЦ "Белене, става за първи път в новата ни политическа история. На практика пред очите на целия народ бе подписано стратегическо партньорство между ГЕРБ и БСП. Досега те бяха само тактически партньори. Дори когато се караха и влизаха разпри досега, те го правеха не защото се различават идеологически, а защото такава бе тактиката за пред електоратите им.

 

Вчера обаче те показаха, че са си важни стратегически сътрудници. В този парламент политическото влияние на Владимир Путин и на имперската руска политика е на 100 процента. Влиянието на Кремъл в политиката ни е до такава степен огромно, че решиха малко да разнообразят гласуването. Доган многократно е заставал на позициите на руския президент. Той е бил в подкрепа на едно по-меко поведение на Бойко Борисов към руската хибридна война, която се води на наша територия. Доган многократно е правил изказвания в подкрепа на такава политика. Сега явно кукловодите са решили да запазят малко имижда на ДПС и затова от движението гласуваха против рестарта на проекта. Но без никакви аргументи, което означава, че става въпрос за един елементарен цирк. Гласовете на движението не са им нужни.

 

Ако изходим обаче от частното към общото, виждаме, че това решение е точно необходимото на Путин и Русия. Всички си спомнят как лидерът на "Атака" Волен Сидеров по време на огромния международен скандал "Скрипал" се провикна: "Борисов не изгони руски дипломати, защото аз така поисках". Изглежда, че Сидеров е представител на влиянието на Путин у нас. А всички останали партии в парламента гласуваха по решението и искането на Кремъл.

 

Имаше 2 възможности през България да минат големи стратегически обекти. Тази възможност, която бе по-приемлива, според Кремъл, беше "Южен поток". Но котка им мина път, защото ЕС охлади мераците на "Газпром" за монополно положение на пазара. Кремъл взе решение да рестартира АЕЦ "Белене" още по време на предходния парламент. Идеята е да разшири своето геостратегическо влияние на територията на България като държи енергетиката.

 

Маските на нашите паднаха, когато се оказа, че само "Россатом" проявява интерес към обекта. Това е първата стъпка към реализирането на този геополитически проект, който не е никак финансово изгоден. Само създава политическа и финансова зависимост на страната ни от олигарсите на Путин.

 

Питам хората от онзи голям географски район - съгласни ли са да се строи централата на тяхна територия и пак там да се прави хранилище за ядрени отпадъци след 2020 година? Никой не иска да отговоря на този въпрос.

 

Така че, според мен, вчера ГЕРБ за първи път призна, че по стратегически въпроси и политики не се различава от БСП - двете партии са антиевропейски и тикат България под имперското влияние на Русия. Вече не трябва да храним никакви илюзии - българският парламент е окупиран от политиката на Кремъл.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5260 |08.06.2018 Мажд Алгафари за трафикантите на бежанци: Те са гърди пред правителствата . 3| 5479 |08.06.2018 Нели Петрова пред Фрог: Парите за пътна безопасност не трябва да отиват в политически хамелеони . 3| 4951 |07.06.2018 Института за пътна безопасност: „Представители на държавата” се държат като махленски скандалджии . 2| 5086 |07.06.2018 Дерето, предизвикало голямото наводнение в Аспарухово, пак е засипано с боклуци!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads