Реклама / Ads
57| 20212 |11.05.2021 ИНТЕРВЮ

Методи Андреев пред Фрог: Светлината победи тъмата на корупционното управление на Еднокнижния

.
Методи Андреев
Днес светлината на писаното слово прогони и победи тъмата на корупционното шайкаджийско управление на Еднокнижния. Това каза бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев пред Фрог нюз. Ето какво още обясни той за случващото се у нас през последните часове:
 

-        Г-н Андреев, преди часове станаха ясни имената на министрите от служебния кабинет. Какво мислите за тях?

 

-        Днес е много хубав български празник – на братята „Св. св. Кирил и Методий“. Той е знаков и даже може да кажем, че в известна степен има алегория. Днес светлината на писаното слово прогони и победи тъмата на корупционното шайкаджийско управление на Еднокнижния. Това е  знакова дата. Президентът Румен Радев определено е решил една доста сложна задача. Това правителство е ярък израз на твърдението, че в битката срещу мафията няма ляво и няма дясно. В правителството има експерти и това никой не може да го отрече. Тези хора си лидери в своите професии. Някои от тях са с минало в БСП, други обратно- имали са участие в десни партии. Важното е едно-това правителство да съумее да докаже, че в България все пак управлението на образованите е много по .добро отколкото управлението на мафията. В едно предишно мое изказване бях казал, че от това какво ще направи това правителство, без да възлагаме свръхочаквания, зависят бъдещите няколко мандата в българската политика.

 

-        Защо отреждате на този кабинет такава огромна роля?

 

-        Защото  е важно да се разобличи самата мафия. Това правителство трябва да продължи ревизията. Защото България заслужава по-добри времена. Това правителство трябва ежедневно да съобщава за разкритите престъпления, за схемите и далаверите, за огромната корупция и страхотиите, които ние тук през последните няколко дни видяхме.

 

-        Говорите за разкритията в областта на земеделието?

 

-        Това, което се случва там, го има навсякъде. Картели, мафиоти. А на върха стоят политическите партии, олицетворяващи статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС. Ясно се видя в този малък парламент, че тези партии по един или друг начин пазят статуквото по особено перфиден начин. Затова мога да кажа браво на президента. Този президент не е моят любим президент. Но аз вярвам на този президент в борбата му срещу мафията. Той през цялото време е бил откровен и честен с хората. И това, което той каза: „Мутри, вън!“, сега е време да го направи. Колкото повече мутри и колкото повече техни лакеи бъдат притиснати от фактите до стената, това ще бъде успех за гражданите. Можем да кажем, че днес е един хубав ден за българската демокрация. Вземам този израз с известна ирония към човека, който го произнесе  и за положението, в което се намира сега.

 

-        Звучите обнадеждаващо.

 

-        Така е. Все още не мога да кажа, че съм окрилен, но съм обнадежден. Вярвам, че правителството ще направи всичко, за да притисне мафията, която е още много силна. Тя трябва да бъде разобличена. Трябва да се покаже, че управлението с интелект и езици е по-добро, отколкото хаотичното управление на мафията на Борисов в стил: „тука има, тука няма“.

 

-        Изненада ли ви ГЕРБ на организирания форум. Знакови фигури бяха махната от ръководството.

 

-        Това не е политическа партия. Това е шайка ГЕРБ. Това, което видяхме на въпросния форум беше връх на унижението. Имаше една приказка за БКП – партията е права, дори когато съгреши. ГЕРБ е направила огромна крачка напред. Като сестринска партия на БКП, ГЕРБ вече не е партия. Там лидерът е прав, дори когато съгреши дори. В ГЕРБ има само един лидер, една воля, една личност. Виждате ли на какво унижение подложи своите съпартийци и те доброволно го приеха. Днес видяхме подцинковани кофи и продънени гърнета.  Какво означава да кажеш на своите кметова Фандъкова и Николов, че те трябва да отстъпят поради не достатъчна ангажираност по време на изборите. Тези двама бивши членове на ИК никога нямаше да достигнат до тези висоти в управлението на съответните градове, ако не беше корупцията и схемите.

 

-        Бихте ли уточнили!

 

-        Една Фандъкова-учителка по руски език, мислите ли че не знае какво се е вършило в общината?! Мислите  ли, че Димитър Николов не е знаел какво е ставало на „Росенец“ и как се е подготвяло всичко, за да може Ахмед Доган да вземе незаконно този имот и да го изгради. Тези хора са функция на своя лидер. Това е волята на техния лидер. И искам да попитам – как нямаше един на този форум, който да попита: „Г-н Борисов, не чувствате ли лична отговорност за това, което се случи?“ Та нима кюлчетата бяха снимани в чекмеджето на Фандъкова или на Николов?! Та нима Мата Хари снимаше в техните спални. Да не говорим за „Ало, Ваньо“ и простотиите, излезли в записите с гласа на премиера. Този човек не чувства вина. Той е човек без съвест. Той е един вреден за своята партия егоцентрик, който ще завлече всички в политическото небитие. Този човек е воденичен камък на всеки гербаджия-честен и подкупен, мафиот и почтен. Няма значение какъв си. Щом днес позволяваш на този разхайтан, лъжлив и прост човек да ти се качи на главата, значи  заслужаваш определения като „подцинковани кофи“ и „пробити гърнета“.  

 

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 11901 |05.05.2021 Полк. Владко Владов пред Фрог: Програмите на партиите за армията са от стара армейска агитация . 10| 10739 |29.04.2021 Бимбалов пред Фрог: В дълги като косите на Мата Хари видеа Борисов хвали свитата си и атакува останалите . 42| 15946 |28.04.2021 Мишел Стоянова пред Фрог: Ставаме свидетели на гладиаторски бой за власт . 56| 28552 |27.04.2021 Октай пред Фрог: Задкулисието искаше да унищожи Слави Трифонов, но не успя. Народът се отвращава от Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads