Реклама / Ads
12| 4189 |16.05.2016 НОВИНИ

Методи Андреев: Цацаров не е институция, на която безпрекословно да вярвам

.
Методи Андреев
България има два важни избора през близката година. Единият ще предупредели дали след модела КОЙ ще има политическа воля за борба с корупцията. Ще се разбере дали има воля, свързаните с модела КОЙ хора ще бъдат наказани. Ако законът за борба с корупцията не бъде приет, ще смятам, че хората, които са против този закон са против светлата политика, каза депутатът от ГЕРБ Методи Андреев по БТВ.
 

Вторият важен избор е този за президентските избори. Това ще предупредели дали сме евроантлантици или не. Тук леви и десни няма. Има хора, които искат България да престане да се споменава като най-корумпирана държава в Европа. Това е политически акт. Ако питате всички депутати, те ще кажат, че искат да се борят с корупцията. Текстовете в този закон можеше да бъде по-радикален.
Главният прокурор Сотир Цацаров не е институция, на която безпрекословно да вярвам. Той да лови престъпници, а да не дава акъл как се справят хората с корупцията в Чехия, Полша и т. н. В световен мащаб има трима участници в корупцията-даващ, взимащ и посредник. Има закони в Германия, които наказва всички в тази схема. У нас се наказва този, който взима. Кой ще бори корупцията в медиите? Там няма ли политическа корупция? За мен е важен полиграфа. Трябва да е ясно кой ще прави теста за интегритет. Гаранцията за почтеност е страха от закона. Всичко в България може да се корумпира, за това законът е важен. 


Димитър Делчев добави по темата: Законът за борба с корупцията мина през една комисия по регионална политика. Водещата правна комисия още не е разгледала закона. Надавам се, че този закон ще бъде подкрепен. Едната емоция е страха от тези, които са участвали в модела КОЙ. Българите ще разберат кой иска България да е най-корумпирана. Накрая хората ще накажат този, който не е подкрепил този закон. Предстои да водим преговори. За нас този законът е червена линия. Важен знак, дали управляващите имат воля. Черните пророчества в случая не са подходящи. Всички казват, че този закон е важен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4258 |16.05.2016 Пенгезов: Докато Цацаров е на власт няма да ме изберат за председател на САС . 32| 9772 |05.05.2016 Кънев: Дуетът Борисов-Цацаров седи на диванче и решава кого да удари . 0| 5030 |16.04.2016 Методи Андреев: Най-радикални са ромите . 0| 5360 |15.04.2016 Цацаров потвърди новината на Фрогнюз: Разследваме ваксините от Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads