Реклама / Ads
1| 5741 |25.08.2009 НОВИНИ

Мярката срещу Иво Боята влезе в съда

.
Днес Софийски градски съд ще решава дали да остави в ареста тримата задържани след скандния бой с полицай пред столичния клуб “Червило”. Иво Петков, Ива Цветкова, Марина Геленцова обжалват наложената им от СРС най-тежка мярка задържане под стража. Но според съда тяхното деяние е с повишена степен на обществена опасност, а поведението им е било крайно арогантно и неприемливо.
 

Магистратите приеха, че Петков може да се укрие, тъй като пред съда е посочил различен адрес от този на адресната си регистрация. Прокуратурата посочи, че и тримата, макар неосъждани, са регистрирани в МВР. Пред съда бе представена и съдебномедицинска експертиза, констатираща леката телесна повреда на полицай Иванов.

Frognews.bg припомня, че тримата бяха задържани на 15 август през нощта пред “Червило“ заради сблъсак с полицаи. В нощта на инцидента патрулиращи полицаи от Първо РПУ е поискал да провери документите на водача на “Порше Карера”, паркирано неправилно пред заведението. Иво Петков, известен с прякора Боята, обаче оказал съпротива, като отказал да представи документите и нападнал с псувни и обиди полицаите.След като му сложили белезници, от поршето излезли и двете жени, които се нахвърлили с удари срещу тримата служители на реда.

При екшъна пред “Червило” в Иво Петков бяха открити и 0,18 гр. марихуана. Освен санкции за хулиганство, той вероятно ще отнесе и глоба от 1000 лева за притежание на наркотици. След случая от МВР официално заявиха, че ще проверяват, от къде Иво има пари, за да си купи Porsche 911 Carrera за 250 000 лева. Двете придружителки на Петков - Мартина и Ива също са хващани с наркотици.

Иво Боята е известен като добър клиент на столичните питейни и увеселителни заведения, твърдят запознати. Има регистрации в МВР за притежание на наркотици, а се е сблъсквал със съдебните институции и друг път. Той беше един от основните свидетели по дело за контрабанден внос на крадени коли, по което подсъдими бяха двама митничари от ГКПП – Кулата.

След случката пред “Червило”, майката на Иво Петков Бонка Хинкова, станала известна в средата на 90-те години на миналия век покрай приватизация на почивните бази на Витоша, заяви, че синът й е невинен. Тя подчерта, че не може да каже нищо за действията му и призова да бъде проявено разбиране. Хинкова настоя и да се изчака да се гледа за втори път мярката, като отказа да коментира, дали синът й има и други подобни хулигански прояви.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5422 |24.08.2009 Заведоха дело срещу мобилен оператор за антени . 1| 4926 |24.08.2009 Продължава делото за обида срещу Галеви . 7| 4913 |23.08.2009 Бойко Борисов: Пращаме помощ на Гърция срещу пожарите . 0| 5462 |20.08.2009 Росен Маринов внесе сигнал срещу Миков в прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads