Реклама / Ads
121| 8306 |11.05.2013 НОВИНИ

Михаил Константинов: С тези бюлетини нищо лошо не може да се направи

.
проф. Михаил Константинов
С тези бюлетини и дяволът да слезе на земята нищо лошо не може да направи, каза по телевизия Bulgaria On Air математикът проф. Михаил Костантинов, член на съвета на директорите на "Информационно обслужване".
 



Това, което се случва е толкова странно, че не мога да си го обясня освен с теория за конспирацията. Задавам въпрпос - кой има сметка от това да се дестабилизира натовска държава в изключително тежък момент на конфликт в близкия изток, който ще продължи в следващите месеци. Кому е изгодно това, попита Михаил Костантинов.

В процедурата на гласуването няма възможност да бъде внесена отвън маркирана бюлетина. Причината е много проста - когато избирателят влезе в секцията, комисията откъсва една бюлетина от кочана с бюлетини, слага уникален печат ( нарязан нарочно с нож за специфични следи); избирателят влиза в тъмната стаичка и отбелязва любимата си партия. После сгъва бюлетината и я подава на комисията, която слага втори печат ( също така уникален ), избирателят я взима и я пуска в урната, след което се подписва в избирателния списък. 

Освен това във всички избирателни комисии - 12 000 секционни, 31 районни и една централна - бившите управляващи имат по един човек по-малко от опозицията. Това също е гаранция за невъзможно фалшифициране.

Михаил Константинов не изключи обаче напълно възможността да бъде подменен вота на хората от една определена секция, но само ако тази секционна комисия бъде купена, барабар с наблюдателите.

Той даде пример с изборите през 2009 година, когато ръководствата на СИК и РИК са били от партии от Тройната коалиция, но изборите са спечелени от друга партия.

Според проф. Константинов се извършва манипулация в деня на размисъл. И е ясно от кого. Просто някой иска да няма избори, подчерта той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 5200 |09.05.2013 Цв. Цветанов: Всичко, което се случва тези дни, е политически сценарий . 50| 7950 |07.05.2013 М. Константинов: Някои политици са истерясали . 94| 6147 |07.05.2013 Ив. Костов: Ще подкрепим тези, които искат да извадят България от кризата . 35| 5832 |01.05.2013 М. Константинов: Драматични промени заради подслушванията засега няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads