Реклама / Ads
11| 5099 |25.04.2008 НОВИНИ

Михаил Миков - амбицираният министър за кратко да направи много

.
Още вчера той разписал първите разрешения за СРС, като имало и случай, в който отказал. Промяната в системата на МВР била свързана с промяна и на персоните, които трябва да я реализират.
 

Развитието на ситуацията и необходимостта от действия наложиха аз да поема отговорност, но да няма кой да стане министър или да няма желаещ за министър не се е случвало, обяви Михаил Миков, новият министър на вътрешните работи по БНТ. Той каза, че поема поста с голяма отговорност, призна, че няма да може сам да направи реформите, обеща, че ще се облегне компетентните хора вътре в системата и помоли за обществено разбиране за проблемите на МВР.

Миков не пожела да коментира в детайли кой и кога му е предложил мястото на Румен Петков, като направи уговорката, че това бил една от тайните в политиката. Той обеща структурни промени и контролни механизми, подобряване статуса на служителите на МВР, увеличаване на възнагражденята им и преструктуриране на системата. По повод използването на специални разузнавателни средства, министърът отправи апел към всички, които имат отношение към тях, много внимателно да четат, когато полагат подписа си, защото злоупотребата с тях била не по-малко опасна за кризата на обществено доверие към службите за сигурност и правоохранителните органи. Още вчера той разписал първите разрешения за СРС, като имало и случай, в който отказал.

Промяната в системата на МВР била свързана с промяна и на персоните, които трябва да я реализират. Щяло да има и кадрови промени, но решението за тях нямало да се взима еднолично, обяви Миков, който се представи за човек, който може да работя с всекиго. Министърът изрази желанието си да направи много за кратко време, включително и за хората, които работят в министерството: изпреварващо увеличение на доходите, оптимизация на звена и на хора, които не дават резултати.

Ако не се  изрежат политическите чадъри, резултатите на следващите избори за БСП като партия ще бъдат лоши, обяви Михаил Миков, който нямало да си позволи контакти, които биха уронили престижа на министерството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4912 |23.04.2008 5% за здравеопазване ще иска новият министър . 14| 5036 |22.04.2008 Михаил Миков поема МВР . 35| 6149 |16.04.2008 Илиана Йотова става министър на еврофондовете, Румен Овчаров поема енергетиката . 1| 5027 |12.04.2008 Външният министър на Румъния подаде оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads