Реклама / Ads
31| 5853 |14.06.2013 НОВИНИ

Михаил Миков: Дочакахме Дунав мост 2

.
Михаил миков
Господи, съпътствай пътуващите и преминаващите през този мост, призова божията помощ патриарх Неофитпри откриването на Дунав мост 2.
 

Това прекрасно, красиво съоръжение, най-новият мост на река Дунав свързва хората от двете страни, но той ги свързва не само помежду им. Той ги свързва с Европа, той превръща Видин в кръстопътна точка на нашите връзки с Европа, каза председателят на НС Михаил Миков на церемонията по официалното откриване на Дунав мост 2 – Видин - Калафат, предаде „Фокус”.

Ние дочакахме, и това го казвам не като председател на български парламент, а като човек, роден в този край. На европейските банкноти има изобразени мостове и врати. Това не са реални мостове. Това са детайли от мостове в различни страни, които отварят врати, които свързват хората, които правят Европа силна и солидарна”, посочи Миков.

„Вярвам, че усещаме, че сме много по-близо до Европа. Ние не се свързваме само с нашите съседи, а и със солидарната, силна Европа, Европа на бъдещето”, заяви Михаил Миков.

По-рано Негово Светейшество патриарх Неофит каза: „Господи, съпътствай пътуващите и преминаващите през този мост. Предпазвай ни от всяко зло обстоятелство”. Той благослови моста Видин - Калафат.

На събитието присъстваха премиерът Пламен Орешарски, председателят на Народното събрание Михаил Миков, министрите на транспорта и на регионалното развитие Данаил Папазов и Десислава Терзиева, европейският комисар по регионалната политика Йоханес Хаан, представители на местната власт и на фирмата изпълнител.

От румънска страна участие в официалната церемония  взеха министър-председателят Виктор Понта и румънският министър на транспорта Релу Фенекиу. Тържественият водосвет бе отслужен от Негово светейшество патриарх Неофит. Лентата на Дунав мост 2 беше прерязана от двама работници от Видин и Калофат, работили от началото на построяването му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5189 |09.06.2013 Михаил Миков: Прокуратурата да се самосезира относно твърденията на М. Найденов . 175| 5413 |06.06.2013 Михаил Миков: ГЕРБ искат да провалят Народното събрание . 36| 7361 |21.05.2013 Михаил Миков е новият председател на парламента . 26| 5934 |20.05.2013 Михаил Миков ще става шеф на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads