Реклама / Ads
27| 5038 |24.01.2009 НОВИНИ

Михаил Миков: Има криза за марихуана

.
Вътрешният министър оправда действията на полицията по време на протестите на 14 януари и заяви, че е притеснен от поведението на някои служители в МВР, които си "взаимодействали" с престъпния свят.
 

 

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков заяви пред Дарик радио, че в резултат на активните действия на МВР и други институции за миналата година у нас е заловено повече количество наркотици, отколкото за последните 10 години. Той даде пример с марихуаната - за 2008 били заловени около 15 тона зелена маса, в резултата на което се оформило нещо като криза на пазара на марихуана и цената на една цигара се повишила между 2 - 3 пъти. Според него след някои знакови арести в подземния свят, особено на хора, за които има основателни подозрения, че се занимават с разпространение на дрога, на пазара се появяват нови играчи, които предявяват своите претенции.  Вътрешният министър не пожела да се спре на лансираната през последните два дни версия, че застреляният в Люлин с прякор Джиджи и Куцаров, който почина при странни обстоятелства след детектор на лъжата, всъщност са сътрудничили на полицията и са изпяли други представители на столичния подземен свят. Министърът поясни, че е смутен от действията на някои служители в МВР, които явно имали взаимоотношения с хора от другата страна на бариерата. Относно протестите пред Народното събрание на 14 януари той бе категоричен, че полицията си е свършила работата. Оказа се обаче, че Миков не е наказал нито един полицейски служител за действията срещу протестиращите. Миков призова, ако някой има оплаквания да сезира прокуратурата и не пожела да коментира думите на шефа на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Минчо Спасов, който каза че комисията е изслушала 10 пострадали от събитията на  14 януари, които най- много се оплакали от грубото отношение на полицаите, когато като задържани са били отведени в арестите на столични полицейски управления.

Frognews.bg припомня, че в края на миналата година агенция "Франс прес" публикува материал, в който написа, че борбата с употребата на марихуана у нас буквално е стигнала до прага на властта, след като по- рано бдителни репортери откриха поникнали стръкове канабис пред сградата на Министерски съвет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4708 |23.01.2009 Румен Овчаров: Газовата криза е политически въпрос . 7| 4677 |17.01.2009 Отново опит за решаване на газовата криза . 68| 5103 |15.01.2009 М. Миков: Станахме лоши пророци, че ще има играчка-плачка . 21| 4603 |12.01.2009 В окото на кризата у нас подавали отопление лукс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads