Реклама / Ads
15| 5998 |03.11.2013 НОВИНИ

Михаил Миков: Първанов търси политическо влияние в БСП

.
Източник: Булфото
Председателят на парламента Михаил Миков посъветва премиера Пламен Орешарски да сезира Конституционния съд за мораториума за земята за чужденци. „Очаквах позицията на премиера да бъде сезиране на Конституционния съд. Въпрос на преценка, че не е реагирал така”.
 

 

Миков по начало не одобрява провеждането на мораториум, тъй като само отдалечавал проблема в бъдещето, коментира той във "Всяка неделя".

 

Парламентарният шеф не подмина и горещата тема за студентските протести. „В студентските движения има режисура”, убеден е той и допълни, че тя идва от Реформаторския блок. „Не случайно се окупира Софийския университет. Ако се окупира Нов български университет, там нищо няма да се случи. В момента там се провеждат часове”, коментира Миков и изрази безпокойствието си, че в Алма матер съществува опасност да се анулира учебната година.

 

Репликата на президента Росен Плевнелиев за протестиращите студенти: „Те са новите будители”, Миков разтълкува така: „Това е пореден опит за харесване”.

„Не чух студентите да искат да сменят системата. Този вътък, тази основата на чергата при тях липсва. При тях нямаше искания, които да дадат платформа за разговор”, категоричен е парламентарният шеф.

 

Той коментира и как се работи под натиск и освиркване. „Вече сме свикнали на освиркването. Гледаме да си свършим работата. Всички сме обръгнали”.

 

За разлика от Менда Стоянова от ГЕРБ, която твърди, че няма физическа възможност да не бъде одобрен бюджета за 2014 година, Миков не е на 100% сигурен в неговата надеждност: „Може и да не мине. Тогава със сигурност се отива на избори. Но все пак се надявам и ГЕРБ да го одобри, тъй като всички видяха направеното от Дянков”.

 

Председателят на парламента не отрече, че Георги Първанов се бори за власт в БСП: „Първанов търси политическо влияние в БСП. Непризнаването на резултати от конгреса предизвика другата драма. В БСП има доста лидери. Партията никога не е лягала на гърба на един”, не даде надежда на бившия президент да заеме управленски пост.  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5257 |23.10.2013 Ще разпитат президента Първанов за Мишо Бирата . 29| 6963 |22.10.2013 Павел Чернев: Предупреждавахме още Първанов за бежанците . 23| 6339 |20.10.2013 Генерал Киров: Не съм бил зависим от Първанов и партия . 23| 5475 |18.10.2013 Г. Първанов: "Атака" губи мача, но БСП защо мълчи?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads