Реклама / Ads
16| 5677 |23.09.2014 НОВИНИ

Михаил Миков рецитира „Септември” в Монтана

.
Председателят на НС на БСП Михаил Миков поздрави врачани по случай годишнината от началото на Септемврийското въстание през 1923 г. Обръщението си към събралите се в Монтана той започна като рецитира знаменитата за поколения българи поема „Септември” от Гео Милев.
 
„Днес БСП и БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ тръгваме към една битка, за по-справедлив и по-свободен живот. Трябва да помним, че българският народ тръгна да защитава демокрацията от Деветоюнския преврат, от незаконното завземане на властта от българската десница, която днес се срамува да има своята история”, заяви Миков.

По думите му именно тази история е довела до революционната съпротива на българския народ. Лидерът на социалистите подчерта, че БСП пази във времето своята история, защото тя е част от историята на лява България и по-голямата част на българския народ. По думите му 1923 г. е един прекрасен пример как народът се вдига, за да брани демокрацията.

„Тогава комунисти, земеделци, социалдемократи  и хиляди безпартийни под общото име „народ”, тръгват да търсят свободна България. Тази борба е вечна и продължава и през годините на антифашистката съпротива 1941-1944 г., по време на социалистическото строителство и когато беше запален партийния дом, и когато беше разбито Народното събрание. Ние сме само мъничка част от борбата за свобода на българския народ”, категоричен бе той. Той изрази надежда, че събралите се млади хора ще пренесат във времето септември 1923г., защото той е една от най-бляскавите страници в българската история.

„Днешните апологети на старата ни история, агитатори на антикомунизма, отрицатели на лява и справедлива България трият, късат и палят тези страници от българската история, но няма резултат, защото те са писани с кръвта на народа, пролята в името на свободата”, заяви Михаил Миков.

Емил Райнов: Отново воюваме за хляба, за работата, достойнството, безплатното здравеопазване и образование

На тази паметна дата, 91 години по-късно, ние отново сме изправени пред труден избор - да воюваме отново с гняв, да се изправим пред онези, които ни доведоха до тук. Оказа се, че отново трябва да воюваме за онези простички неща, за които са воювали и 1923-та година - за хляба, за работата, достойнството, безплатното здравеопазване и образование.

Това каза Емил Райнов, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Монтана, пред пълната зала. Той бе категоричен, че не може да приеме как от 5 години се говори за оцеляване. "Та нали всички ние сме искаме нещо повече - един достоен начин на живот", допълни Райнов. Той припомни, че 1923-та година са воювали с пушките в ръка, но  хората трябва да покажат своя гняв на 5-ти октомври и да дадат своя глас за №22 в интегралната бюлетина, за бъдещето на България.

Стотици се включиха в митинга до паметника Септемврийци, където Михаил Миков и водачите на листи на коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Монтана и Враца - Емил Райнов и Георги Божинов поднесоха венци и цветя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4875 |22.09.2014 Миков: Не може да се разкриват работни места само в 3-4 големи града . 24| 4998 |22.09.2014 М. Миков: Независимостта има много измерения . 20| 4861 |21.09.2014 Миков: Държавата трябва да бъде коректна към работодателите . 24| 4468 |20.09.2014 Миков: Защитаваме интересите на обикновения българин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads