Реклама / Ads
27| 8121 |31.05.2019 НОВИНИ

Н. Михайлов: Борисов сменя фасона на ГЕРБ в режим ”Свободен от Цветанов”

.
Николай Михайлов
Бойко Борисов променя фасона на собствената си партия. Тези процедури бяха процедура за смяна на фасона. Но това е кризисен етап в историята на ГЕРБ. Той взема обратно партията си. Цветанов беше за Борисов като Фуше на Наполеон Бонапарт. Той е изцяло придобит политик, в сянката на Борисов. Той е участник в тайни, които предизвикват скандал.
 

Мисля си, че репликата "Мен няма кой да ме накаже" е способна да пречупи лидер като Борисов. Цветанов казва чрез нея , че е на върха или до този, който не би могъл да го махне заради собствения му суверенитет. По тази причина махането стана с елемент на унижение дори. Борисов желае да се разчуе, че го отстранява безцеремонно, да не кажа отмъстително. Оттук-нататък ГЕРБ ще влезе в режим "свободен от Цветанов", започва една очистителна процедура. Ние ще бъдем новата стара партия, земислена от мен, партия, която се бори с корупцията. Цветанов си отива и това е един хубав елемент на политическия театър. Той не бе добро присъствие на политическата сцена. Неговите демарши бяха зле скроени. България е осъдена, плаща пари заради ноговите правоохранителни произволи. Той наказваше невинни. Бореше се с Октопод сценарно, кинематографично и тези хора бяха оневинявани от съда. Цветанов е силен, но не е интелигентен играч, анализира той.

 

Не бих винил Нинова. Тя има собствена отговорност. Това бе стихийна, на места истеризирана кампания. Тя и Елена Йончена обявиха този режим за корумпиран. Казаха, че този режим и неговият лидер ще бъдат разобличени. Бяха споменати седем милиарда. Но това увисна и стана ясно, че кампанията е организирана около слабост, а не около силата. Нинова нямаше оферта за развитие на страната. Нямам съмнение, че режимът на Борисов е укорим фундаментално. Но къде беше всичко това, което се нарича политика в състезанието?

 

Нинова воюва на няколко фронта. Единият е зъл - на махнати от нея лица. Те преживяват г-жа Нинова като лице, което е случайно за БСП. Сега те и търсят главата. И ще дават сражения на живот и смърт. Мисля, че тя ще се произведе като лидер на партията, обясни психиатърът.

 

Априори бе възможно БСП да победи на изборите, но слабо вероятно. Г-жа Нинова, която има качества, има монотонна линия на поведение, не много политически дефинирана и лукава в добрия смисъл. Но политиката изисква сериозна зрялост или инстинкт, който Борисов продължава. Мисля, че той заседна твърде много в политика. Той е деградираща сила за българската политика и култура. БСП е слаба алтернатива, посочи той.

 

Десните не са алтернатива на Борисов. Те са голямата градска немощ, каза още Михайлов.





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9261 |31.05.2019 Проф. Михаил Мирчев: Борисов поиска оставката на Цветанов, за да спаси себе си . 22| 10492 |31.05.2019 Борисов: Доверието между мен и Цветанов го няма, не исках Веско Маринов да ми пее по концертите . 6| 6474 |30.05.2019 Радан Кънев: Въпросът е дали Борисов ще разбие модела на Цветанов . 2| 4802 |30.05.2019 Методи Андреев: С оставката на Цветанов Борисов спасява себе си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads