Реклама / Ads
53| 10132 |28.10.2015 НОВИНИ

Д-р Михайлов: Едноличната власт на Б. Борисов бе подценена

.
Д-р Николай Михайлов
„Да бъдат така добри да си спомнят всички от либералното крило на българската публичност, които симпатизираха, увлечено и ентусиазирано на пришествието на Бойко Борисов, като си представяха, че той може да бъде подреден в някаква либерална логика и подчинен на дневния ред на реформаторите. Това не може да стане. Това е илюзия на реформаторите.Това каза по БНР д-р Николай Михайлов.
 
Дефицит на оценъчна годност у тези, които размишляват за българската политика през последните години, доколкото подценяват явлението на едноличната власт на Бойко Борисов и предвидимите следствия на този политически стил, произлизащ от тази политическа личност“, заяви д-р Михайлов. Той е категоричен, че „Бойко Борисов управлява тази страна еднолично“.

Д-р Михайлов не приема констатацията, че в България има Орбанизация /от фамилията на Виктор Орбан/ „Не съм съгласен, защото това е унгарски контекст. Отвън не е много коректно да обсъждаме оценката, преценката и самочувствието на унгарския гражданин за управлението на една страна“, заяви. „Впрочем, това управление, както се видя, се държа адекватно по отношение на мигрантската криза. В момента редица европейски страни, включително Германия започват да вървят по стъпките на правителството на Орбан, а именно започнаха да охраняват границите и да защитават националния интегритет“, подчерта д-р Михайлов. Орбан е адекватен, Германия разбра това, заяви д-р Михайлов. Орбан е адекватен, Германия разбра това, заяви д-р Михайлов.

Разбира се, че ще има втори тур. Не биха могли да си позволят лукса да се провалят на втория тур и да го анулират поради информационна некомпетентност, каза още д-р Николай Михайлов. Според него не става дума за умишлено саботиране на местните избори, а за въпиеща некомпетентност. “Това, което се случи на първия тур с тази зала "Беслан" и това, което протече в медиите, е неописуем скандал. Това е нещо, което ни дисквалифицира като нация с демократичен политически ред и въобще като цивилизовано общество”, заяви д-р Михайлов.„Става дума за едно лежерно дополитическо, безотговорно, въобще държавно управление на всички нива на официалните власти”.

Относно случилото се пред сградата на НАТФИЗ в деня на изборите, той каза: “Това, което се случи на "Раковски", е едно следствие на това, което става в страната, а именно разяждане на политическия ред. Страната не се движи по строг политически код, тя е изоставила демократичната процедура. Това, което се случва, няма следствия. И има едно общо усещане, че всекиму е позволено всичко, особено на тези, които са облечени във власт”.

Според него временната комисия за имунитета на Волен Сидеров е забатачване на проблема в задънена улица. “Ще вземат този имунитет и ще възбудят наказателно производство най-вероятно, от което няма да произтече нищо. Въпросът е Сидеров да бъде довършен политически и това вероятно ще стане не без негова помощ, а главно като негова заслуга. Защото той се държи по самоунищожителен начин”, каза д-р Михайлов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4606 |25.10.2015 Харалан Александров: Копнежът по властта е по-голям от този по отбраната . 1| 4522 |21.10.2015 Цветан Цветанов в Пещера: Николай Зайчев ще заздрави връзката между местната и централната власт . 2| 6770 |20.10.2015 Джебчии от Игнатиево – кандидати за местната власт . 0| 4194 |13.10.2015 Йотова: Местните власти са оставени от правителството да се справят сами с бежанската криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads