Реклама / Ads
103| 8492 |17.05.2013 НОВИНИ

Д-р Н. Михайлов: Изборите показаха деградация на суверена

.
Николай михайлов
Суверенът в по-младата си възрастова група гласува основно за ГЕРБ, също за Атака, а изхвърли цивилизованата част от партиите. Деструктивните сили от улицата не могат бъдат алтернатива, диагностицира докторът.
 

Има разпад и дефекти на публичния език, голяма езикова небрежност, свързана с отказ да се мисли по същество, заяви по БТВ д-р Николай Михайлов. Нека политиците отидат на уроци по езикова култура накрая, преди това трябва базисна почтеност и отказ от това да участваш в партийната политика като котериен ангажимент, препоръча той.

Борбата на партийни каузи освобождава от ангажимент да се следи истината, коментира Михайлов. тези изборни резултати осведомяват за своеобразна деградация на суверена. Електоралните предпочитания не бяха въобще повлияни от груби нарушения на политическия и законов ред, като разкритията за подслушване, злоупотреба с власт, гротесковото по мащаб практикуване на подслушване, упражняването на власт по мафиотски начин. Суверенът в по-младата си възрастова група гласува основно за ГЕРБ, също за Атака, а изхвърли цивилизованата част от партиите - десните, центристките. Кредитира се с доверие атлетичния почин в политиката, грубата интервенция, съблазънта на непосредственото действие, на телесното присъствие, което сугестира с жестове за надмощие. Т.е. доминира това, което се нарича риалити формат и много по-малко етическото съобразяване, смята докторът.

Сега на Сидеров му предстои да подкрепя един кабинет на ръба на неговата идеология; той ще успее да балансира донякъде. Този кабинет може да бъде на ранен етап дестабилизиран.

Деструктивните сили от улицата не могат бъдат алтернатива. Улицата се разтревожи от цената на тока, но ще трябва да съумее да се тревожи и от малко по-абстрактни неща като темите на законосъобразното поведение, нещо, което в България липсва. 

Това, което стана в деня за размисъл, изисква размисъл, каза Михайлов.  Този ден по парадокс роди полемичната фигура на главния прокурор, което е събитие. Той предприе жестове на адвокат на държавата, човек, който отбранява държавата. добре е Цацаров да има граждански щит, нека улицата се погрижи да застане солидарно с него в един фронт за отбраняване на закона, да разбере, че между закона и този ток има непосредствена връзка. Единственият човек, който проговаря много рязко, е Цацаров и му дължим подкрепа. по размера на съпротивата срещу него ще преценим дали той се движи в логиката на своите обещание. Ако той утихне по пътя, ще стане ясно, че е действал инцидентно.

Трябва да се мобилизира воля за стабилизиране на България, каза още Михайлов. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5474 |17.05.2013 Омбудсманът: Изборите не трябва да се касират, нужно е правителство . 32| 7327 |16.05.2013 Георги Марков: ГЕРБ имат пълно основание да искат касиране на изборите . 56| 5182 |16.05.2013 Прокуратурата няма да сезира КС за касиране на изборите . 154| 8064 |16.05.2013 Борисов: Искаме касиране на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads