Реклама / Ads
21| 6768 |13.12.2010 НОВИНИ

Е. Михайлов: Рашидов е безпрецедентно арогантен

.
Евгений Михайлов
Вежди Рашидов е лъгал и давал погрешна информация на премиера; искаме смяна на политиката; протестите продължават, каза режисьорът.
 

Премиерът получи от нас цялата информация, крита от Д. Дерелиев, в събота, разкри режисьорът Евгений Михайлов по ТВ 7. Ще ми се да вярвам, че отношението към кинодейците се се промени, като не става дума за просене на пари. Протестите продължават; премиерът обещал на масата да бъдат поставени законодателните мерки, които предлага общността.

В. Рашидов и Дерелиев досега са предавали погрешна информация на премиера, каза Михайлов.

От началото на годината имаше няколко срещи с министъра, той излъга на тях, а след това се получи едно затваряне и започна да се държи по безпрецедентно арогантен начин към хората на културата, каза Михайлов, а водещият Бареков добави, че с министъра имало комуникационен проблем и повече се контактувало с пресцентъра му, отколкото с него. Бареков допусна, че Рашидов ще бъде запазен, заради това, че е бил поставен на поста като лице на малцинствата и реплика на ДПС.

Ако такова е лицето на малцинствата, има опасност да се настроим недобре към тях
, но нашият протест е заради отношението, категоричен беше Михайлов. Искаме смяна на политиката, на отношението и съвсем друг диалог и спиране на лъжата.

Ако едно министерство брани себе си и заплатите на чиновниците си от дейците на културата, тогава става опасно, констатира Михайлов, който призна, че уважава Рашидов като скулптор. Всички ние трябва за му върнем скулпторите на розите, за да му напомним времето, когато се е занимавал с култура, да му напомним още, че розите бодат. Ние не просим пари, а искаме правила, акцентира Михайлов.

Искаме оставката на хората, които лъжат и се подиграват с труда на хората, които от години не са снимали филми, обобщи Михайлов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4803 |12.12.2010 А. Кутев в потрес: Не Дерелиев, а Рашидов е отговорен . 11| 4712 |12.10.2010 Колекционери гневни на Рашидов, излизат на протест . 25| 5685 |14.09.2010 Л. Местан: Рашидов лъже преднамерено, а не в творчески унес! . 11| 6386 |12.09.2010 Рашидов наплю Местан, а после: "Оттеглям думите си"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads