Реклама / Ads
44| 8018 |06.11.2013 НОВИНИ

Д-р Михайлов: Развихря се страшна омраза в обществото

.
„Това е просто потрес! Имат още време да се сепнат, да спасят идеологията и морала си“, заяви в „Лице в лице“ по bTV психиатърът д-р Николай Михайлов, бивш депутат от СДС. това той каза по повод публикувания списък в сайта „Българска демокрация”, е след това и в noresharski.com списък с 45 души, които били основните „гаулайтери-комисари” с „изключително сериозна и вредна роля” за ситуацията в България и „задълбочаващата се диктатура”.
 

Сред „враговете на протеста“ са посочени имената на Андрей Райчев, Богомил Бонев, Борис Цветков, Велислава Дърева, Калина Андролова, Кольо Колев, Любослава Русева, Кеворк Кеворкян, Петър Волгин, Явор Дачков, доктор Николай Михайлов, Тошо Тошев, Емил Кошлуков и много други.

Аз си помислих, че анонимният материал срещу мен е провокация на управляващите, които желаят да предизвикат имена, които дефинитивно да се скарат с протестиращите и останалата демократична общност. Очаквах и това да е реакцията на хората от „Протестна мрежа“, тъй като демократ не може и да си помисли, че от техните среди е възможно да се появи такъв скудоумен документ, призна д-р  Михайлов.

В България всичко е за два-три дни. Но това ще се помни. Опасността, която се съзира тук, се нарича болшевизация на протестния авангард. Не казвам, че това се е случило необратимо, но е реална опасност, заяви психиатърът.

Според него ако българската демокрация си позволи да подгизне в такъв тип агресия, ще стане жертва на едно голямо зло. „То ще носи отговорност за това, че деградира етиката на българския демократичен протест. Тези хора са на едната страна на барикадата, от друга страна са хора, които се защитават от управлението на една олигархична власт. Този тип реакция е нещо, което „приляга“ на олигархията по манталитет и в някакъв смисъл по неизбежност. Това обаче не бива да се допуска да се официализира. Защото това навява тъга на много голям упадък на демократичните сетива и демократичната съвест“, заяви д-р Михайлов.

С това правителство трябва да бъде свършено. То е истинско издевателство върху граждансите сетива Това правителство е загубило своята политическа  легитимност. Въпросът е, че агонията се бави, коментира и любимата си тема за кабинета д-р Михайлов.

Развихря се страшна омраза в българското общество. Тя може да излезе извън контрол на фона на бежанската вълна. Kсенофобията е по-страшна и от риска, което излъчва това правигтелство, допълни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6630 |16.10.2013 Д-р Михайлов: ГЕРБ е камикадзе в парламента . 70| 6619 |16.07.2013 Евгени Михайлов: Децата на червената номенклатура са узурпирали властта . 83| 12849 |23.06.2013 О. Октай: Доган използва Пеевски, целта му е страшна . 62| 10469 |17.06.2013 Д-р Николай Михайлов: Сегашните протести не могат да реабилитират патологията ГЕРБ във властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads